En Sıcak Konular

'Wikileaks Mikilisk’e dönmeye başladı'

2 Aralık 2010 17:09 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın Wikileaks’deki belgelerle ilgili olarak muhalefete yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi ve "Wikileaks Mikilisk’e dönmeye başladı" dedi.

Vural TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Wikileaks belgeleriyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın muhalefete yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Wikileaks belgeleriyle ilgili grup toplantısında söylediği sözleri hatırlatan Vural, "MHP olarak başka merkezlerin bilgi ve belgelerine göre duruşumuzu belirlemeyiz. Washington-Brüksel merkezli hiçbir senaryonun ne aktörü ne figüranı oluruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in sözlerini de hatırlatan Vural, Başbakan’ın belgelerde yer alan İsviçre’de hesabı olduğuna yönelik iddialarla ilgili muhalefetin tümüne yüklenmesini eleştirdi. Vural Başbakan’a "Çık, yüreklice ’Sayın Bahçeli’nin bakış açısı doğru’ de. Ey Başbakan lafın kimeyse ona söyle. Başbakan’ın, genel başkanımızın tavrını fark etmemesi, halet-i ruhiyyesinin tezahürüdür" diye konuştu.

-"ERDOĞAN’IN ARKASINDA KİM VAR?"-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, Bahçeli’ye dil uzattığını, ifadelerini çarpıtıp bundan medet umduğunu kaydeden Vural, "Bu AKP ve Hüseyin Çelik gibilerine yakışır. Başbakan’ın malvarlığı yedi nesline yetmez mi? Çocuklarının gemileri yok mu? Biz milletin hakkının hukukunun muhasebecisiyiz" dedi. AKP’nin hangi dış desteklerle kurulduğunu başka ülkelerin belgelerinden öğrenmeyeceklerini belirten Vural, "Başbakan Yahudi nişanı taşırken arkasında ne olduğunu bilmiyor muyuz? BOP’un eşbaşkanı olduğunu belgelerden mi öğreneceğiz. Ey Hüseyin Çelik, İsrail’in güvenliği için oluşturulan BOP Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında kim var? Mayınlı arazileri İsrail’e vermek isteyenlerin arkasında kim var? Yahudi cesaret madalyasının arkasında kim var? Ey Hüseyin Çelik, kullandığın sözlere dikkat et. Genel Başkanımızın sözlerini çarpıtarak siyaset üretiyorsan aynen yüzüne çarpılır. Laf laf değil adam adam mı ona bakmak lazım" diye konuştu.

-"WİKİLEAKS, MİKİLİSK’E DÖNMEYE BAŞLADI"-

Şeref ve haysiyeti siyasette pazarlık konusu ve kürsü malzemesi yapanlardan olmadıklarını söyleyen Vural, Başbakan’ın ‘İsviçre’de hesabı olmadığı’na yönelik sözlerini hatırlatarak "İsviçre’de yok da başka yerde var mı diyor. İsviçre’deki hesaplarla Allah kuruşunun ne ilgisi var, kul kuruşu var mı yok mu bakmak lazım" dedi. AKP’li Çelik’e "İsrail ve Yahudilerden en fazla desteği kimin aldığının cevabını verirse iyi olacak" diye seslenen Vural, bir soru üzerine ise "Wikileaks, Mikiliks’e dönmeye başladı" dedi.

-"YABANCILARIN GÖZLÜĞÜYLE BAKARSAN ŞAŞIRTIRLAR"-

Başbakan Erdoğan’ın yabancılardan övgü ve ödüller alarak, pohpohlanarak Türkiye’deki politikalarının doğru olduğunu düşünmesinin son derece yanlış olduğunu da kaydeden Vural "Yabancıların gözlüğüyle bakarsan şaşırtırlar, körle yatarsanız şaşı kalkarsınız" dedi.

-"İSTİKLAL MARŞI’MIZ KANLA YAZILDI"-

Vural basın toplantısında bir Alman şirketinin İstiklal Marşı için teklif istediğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine de "Böyle şey olur mu? Kanla yazdık İstiklal Marşını. Bu millet hayatını verdi. Böyle konuların malzeme yapılması doğru değil. Türk milletine hakaret olarak kabul ederiz" diye konuştu.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs