En Sıcak Konular

Emniyet müdürü hakim karşısında

2 Aralık 2010 15:09 tsi
Emniyet müdürü 'işkence' davasından hakim karşısına çıktı.

Taksim'de 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan 1 Mayıs kutlamaları sırasında polislerin kendilerini gözaltına aldıktan sonra dövdüklerini iddia eden Öztürk Aladağ ve Naciye Kaplan'ın şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, işkence yapan polislerden sorumlu olduğu gerekçesiyle davaya dahil edilen dönemin Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Özsavaş da katıldı.
Beyoğlu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 polis memuru ve bir emniyet müdürü hakkında 'işkence' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı. İlk duruşmaya davacılar Öztürk Aladağ, Naciye Kaplan ile tutuksuz yargılanan polis memurları, Emniyet Müdürü Gökhan Özsavaş ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tutuksuk 6 sanıktan 4'ünün ifadesi alındı. Dönemin Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Özsavaş, ifadesinde, "Olay sırasında Beyoğlu'nda değildim. Şişli tarafında görevliydim." dedi. Diğer 3 sanık da haklarındaki iddiaları ret etti. Sanık polislerden biri, işkence edildiğini iddia eden Naciye Kaplan'a eylem sırasında sıkılan gazdan etkilendiği için yardım ettiğini, yüzüne su serptiğini söyledi.

Bu arada taraf avukatları, olay gününe ilişkin basından alınan görüntüleri mahkemeye sundu. Mahkeme heyeti görüntülerin incelenmesi ve duruşmaya gelmeyen diğer iki şüphelinin getirilmesi talebiyle duruşmayı 17 Şubat 2011 tarihine erteledi.

Duruşmada hazır bulunan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Özsavaş, dışarıda bekleyen basın mensuplarının görüntü vermemek için adliyenin arka kapısından çıktı.

Bu arada duruşmayı izlemeye gelen Demokratik Hak Platformu üyesi bir grup, Beyoğlu Adliyesi önünde bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, işkence yapanların cezalandırılması istendi.


CİHAN

 



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,848 µs