En Sıcak Konular

Bağış: Biz işimize bakıyoruz

2 Aralık 2010 13:14 tsi
Bağış: Biz işimize bakıyoruz
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Wikileaks belgeleri hakkında konuştu.

 
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Wikileaks belgeleri hakkında ''Bunlarla ilgilenmeyi abesle iştigal sayıyoruz'' açıklamasını yaptı. 

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde konuşan Bağış, Wikileaks'ta yayınlanan belgelere ilişkin olarak, ''Bu tür şeylerle biz ilgilenmiyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Varolan belgelerle ilgilenmeyi abesle iştigal sayıyoruz. Kimseyi kendimize beğendirmek zorunda değiliz.'' dedi.

Wikileaks belgelerini yorumlamak için henüz çok erken vurgusu yapan Bağış, "Bir anda 250 bin belgeden bahsediliyor. Sitede ülkemizle ilgili on binden fazla belge var olduğu söyleniyor. Lakin şu ana kadar çıkan 30-40 belge var. Bu belgelerin doğruluk ve gerçeklik payı nedir, hangi değerlendirmelerle seçilmişler, yayınlanmışlar, gerçekten o zamanın mı bilgileri var, ki o zaman öyleyse yanlış önyargılarla aynen Belçikalı parlamenterin yaptığı gibi yanlış değerlendirmelerin yapıldığı ortadadır. Türkiye şu anda Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip, en dinamik nüfusuna sahip olan ülkesidir. Daha dün İstanbul 150 şehir arasında dünyanın en gelişen ekonomik şehri belirlendi. O yüzden bunlara çok fazla kıymet vermemek lazım." şeklinde konuştu.

Egemen Bağış, Belçika'da Flaman Parlamento Başkanı'nın bir bilgi yarışmasında Türkleri hedef alan ve hakaret içeren sözleri ile alakalı sorulan bir soruya, "Avrupa'da ne kadar derin bir önyargıyla mücadele ettiğimizin göstergesi, en basit tabiriyle cahillik" cümleleri ile yorumladı. Bu konu ile ilgili hem Dışişleri Bakanlığı'nın hem de AB Genel Sekreterliği'nin yapılan hakarete tepkili olduğunu ifade etti. Egemen Bağış, Türkiye'nin AB sürecindeki siyasi engelleri hatırlatırken, Avrupa'daki hastalıklı zihniyete "güneş balçıkla sıvanmaz" diyerek tepki gösterdi.

cihan



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,048 µs