En Sıcak Konular

Terör örgütünde para krizi

2 Aralık 2010 11:06 tsi
İran'da uyuşturucu satışından elde edilen parayla kaçan bir militanın hayatına karşılık ailesinden fidye alındı...

Uyuşturucu ticaretindeki aktif rolü nedeniyle ABD ve Avrupa ülkelerince ''en tehlikeli mafya örgütlenmesi'' olarak nitelendirilen ve yakın takibe alınan terör örgütü PKK'nın, İran'da  uyuşturucu satışından elde edilen parayla kaçan bir militanın hayatına akarşılık ailesinden fidye aldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü adına İran'da uyuşturucu ticareti yapan ''Hikmet'' kod adlı H.S'nin uyuşturucu sevkiyatından elde ettiği 1 milyon avro krize yol açtı. Buna göre, ''Hikmet'' kod adlı H.S uyuşturucudan elde edilen yaklaşık 500 bin avroyu yanına alarak Türkiye'ye kaçtı. Bunun üzerine ''Eşo'' kod adlı Eşref K. durumu Kandil'e rapor etti. Kandil'in talimatıyla harekete geçen ''Nizamettin'' ve  ''Muhacir''  kod adlı örgüt tetikçileri H.S'yi Van'da yakalayarak ''Eşo'' kod adlı Eşref K'ya teslim etti.

Salmas kentine bağlı Keykan Köyü yakınlarında bir eve götürülerek burada rehin tutulan H.S'nin ailesinden 1 milyon avro fidye istendi. H.S'nin babası evini ve dükkanını satarak 700 bin avroyu ''Eşo'' kod adlı Eşref K'ya gönderdi. Ancak parayı eksik bulan Eşref K, 300 bin avro daha getirilmemesi durumunda H.S'nin öldürülceğini aileye iletti.

Terörist Murat Karayılan, uyuşturucu faaliyetlerinde yaşanan olumsuzlukların giderilebilmesi amacıyla, geçtiğimiz yıl Irak'ta bizzat kendisine bağlı ''Altın Hilal'' isimli yeni bir yapılanmayı hayata geçirmişti. Uyuşturucu ticareti ile ilgili PKK'ya ve örgüt üst düzey sorumlularına yönelik suçlamaları kabul etmeyen ve ''Bu konuda tek bir delil getirilmesi halinde PKK'nın bütün arşivlerini ve gelir kaynaklarını kamuoyuna açacaklarını'' açıklayan terörist Murat Karayılan, yeni örgütlenmenin adının neden ''Altın Hilal'' olduğu konusunda ise bir açıklama yapmamıştı.

''Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu'' (UNODC) tarafından yayınlanan muhtelif raporlarda, dünyadaki uyuşturucunun başlıca üretim bölgeleri olarak "Altın Hilal" olarak tanımlanan Afganistan, Pakistan ve İran ile ''Altın Üçgen'' olarak adlandırılan Laos, Tayland ve Birmanya gösterilerek, İran'daki uyuşturucu tacirleri ile yakın işbirliği içinde olan PKK'nın, uyuşturucuyu ''Altın Hilal'' üzerinden, Suriye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan, Sırbistan, İtalya yoluyla Batı Avrupa ülkelerine ulaştırdığı vurgulanmıştı.

ABD, uyuşturucu ticaretinden yıllık 500-600 milyon dolar gelir sağladığı öne sürülen terör örgütü PKK'yı, 2008 yılında uyuşturucu ticareti yapan terör örgütleri listesine almıştı.



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,305 µs