En Sıcak Konular

Meteoroloji'den kuvvetli lodos uyarısı

2 Aralık 2010 09:36 tsi
Meteoroloji, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli lodos uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Muğla dışında Ege geneli, Balıkesir, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sis, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise yer yer sisle birlikte hafif don olayı görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, Marmara'da kuvvetli (50-70 km/s), Kıyı Ege'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara'da kuvvetli (50-70 km/saat), Kıyı Ege'de fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde hafif don beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

-SİS UYARISI-

İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek. (20)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ve batı çevreleri hafif sağanak yağışlı (20)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) olarak esecek. (24)

ADANA: Az bulutlu (29)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (26)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (22)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde hafif don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek (15)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (21)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra doğusu ile Balıkesir çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Muğla dışında Ege geneli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu,Eskişehir çevreleri ile öğleden sonra Anakara'nın kuzey ve batı çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Çankırı ile Karabük çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde hafif don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ajanslar

 

 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,218 µs