En Sıcak Konular

Marmara’da üşüme zamanı

2 Aralık 2010 08:39 tsi
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları normale dönüyor. Pazar gününden itibaren ısı 10-12 derece düşecek. Bolu ve Uludağ’da ise kar bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı normale dönüyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar ‘’Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde, hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak’’ dedi. Bugün ve cuma günü ülke genelinde önemli yağış beklenmediğini söyleyen Çağlar, pazar gününe kadar lodosun özellikle Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli eseceğini, sıcaklığın ise ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğine dikkat çekti.

CUMARTESİ YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Cumartesi günü yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini ifade eden Mehmet Çağlar “Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ ve Kuzey Ege’de başlayacak yağışlar gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Çankırı, Bilecik, Bursa çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde; hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak’’ dedi.

Avrupa’da 4 pist kapandı, Polonya’da 8 kişi dondu

Avrupa’nın batısını etkisi altına alan şiddetli kar nedeniyle 4 havaalanı hava trafiğine kapatıldı. İngiltere’nin Gatwick, İskoçya’nın Edinburg, Fransa’nın Lyon-Bron ile İsviçre’nin Cenevre havaalanlarının kar temizleme çalışmaları nedeniyle kapatıldığı açıklandı. Isının -26 dereceye düştüğü Polonya’da ise 8 kişinin donduğu belirtildi.

‘Her yer donacak abartılı ifade’

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu önümüzdeki haftadan itibaren kar yağışlarının yükseklerde görüleceğini söyledi. Üç aylık sıcaklık tahminini de açıklayan Eroğlu “Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç, ülke genelinde sıcaklıkların normalin 0.5 ile 1 derece daha düşük seyredeceğini tahmin ediyoruz. Daha önce yapılan ‘her yer donacak’ abartılı bir ifade” dedi.

star

 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,547 µs