En Sıcak Konular

Özal: Babamın ölümüyle ilgili bir sürü şahit çıktı

1 Aralık 2010 20:09 tsi
DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, babası 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, “Duyduğum kadarıyla bir sürü şahit çıktı” dedi.

Ahmet Özal, “Ama bana kim olduklarını söylemediler. Tahmin ediyorum gerek Eşref Bitlis, gerek rahmetli ile ilgili çok yakın zamanda bazı açıklamalar gelecek. Devlet Denetleme Kurulu ve savcılığın 2 ayrı koldan yoğun bir çalışması var” dedi.


DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı Ovaazatlı Beldesi’nde pazar günü yapılacak belde başkanlığı seçimi öncesi, bugün partisinin il teşkilatında basın toplantısı düzenledi. Ovaazatlı’da yapılacak seçimlerin, 12 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimler önesi kamuoyu araştırması özelliğini taşıyacağını söyleyen Özal, “Bölgede 1200 bir seçmen bulunuyor. En büyük rakibimiz Ak Parti. CHP’yi ise çok ciddi bir rakip olarak görmüyoruz” dedi.

Basın mensuplarının, son günlerde babası Turgut Özal'ın ölümünün tartışılmasıyla ilgili soruyuda yanıtlayan Ahmet Özal, “O konu savcılıkta. Soruşturma devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve Devlet Denetleme Kurulu bununla ilgili dosya açtı, çalışmaya başladılar. Ben de bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla yeni bir sürü şahit de ortaya çıktı. Onların kim olduğunu bana söylemediler. Ama tahmin ediyorum. Gerek Eşref Bitlis, gerek rahmetli ile ilgili çok yakın zamanda bazı açıklamaların geleceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

Ahmet Özal, Çankaya ziyaretinde yapılan görüşmelerle ilgili soruyu ise “O sayın Cumhurbaşkanı’nın verdiği bir talimattı. Devlet Denetleme Kurulu’nun devreye girmesi ile ilgili sorunlar vardı. Her zamanki konulardı. Savcılığın yaptığı soruşturma ile ilgili bayağı bir çalışma yapmışlar. Tahmin ediyorum iki ayrı koldan, gayet olumlu şekilde çalışmalar devam ediyor. Kesinlikle çok yakın zamanda netlik kazanacaktır” dedi.

hurriyet



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,067 µs