En Sıcak Konular

MHP tam destek verecek

1 Aralık 2010 19:37 tsi
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nun çıkması için her türlü desteği vereceklerini söylediklerini söyledi.

TBBM'de konuşan MHP Grup Başkanvekili Şandır, Türk iş dünyası ve ekonomik hayat açısından çok önemli olan Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nun 2008 yılından bu yana Meclis Genel Kurulu'nda beklediğine, bunların, Türk ticaret hayatını yeniden tanzim eden temel kanunlar olduğunu belirtti. Bu temel kanunların, muhalefetle uzlaşma aranmadan görüşülmeye başlandığını kaydeden Şandır, bugüne kadar da bir sonuç alınamadığını söyledi. İş dünyasından gelen talepler ve bu kanunların çıkmasını MHP'nin önlediği yönündeki propagandanın önünü kesebilmek için Meclis Başkanlığı'na 1 ay önce müracaat ettiklerini hatırlatan Şandır, bu kanunların çıkması için her türlü desteği vereceklerini söylediklerini anlattı. Meclis Başkanı'nın, MHP'nin talebi üzerine bugün bir toplantı yaptığını belirten Şandır, bu kanunların çıkması yönünde irade beyanında bulunduğunu kaydetti. Yapılması gerekenleri ilkesel olarak tanzim ettiklerini belirten Şandır, 11 Ocak'ta tasarıların yeniden görüşülmeye başlanacağını bildirdi. Ortak mutabakat için Pazartesi günü grupların katılımıyla bir komisyon kurulacağını açıklayan Şandır, anlaşılan konuların bir mutabakat belgesine ve ortak metne dönüştürüleceğini bildirdi. Bu tasarıların yasalaşmamasından dolayı MHP'nin suçlanmasını asla kabul etmediklerini belirten Şandır, hukuki düzenlemelerin ihtiyaca cevap verebilmesi için her türlü gayreti göstereceklerini belirtti.

Tasarının içtüzük kurallarına göre görüşüleceğini kaydeden Şandır, kurulacak ortak komisyon marifetiyle tasarının düzeltilmesi gereken maddelerinde ortak önergeler verileceğini ve bir uzlaşma kanunu haline getirilmesine çalışılacağını söyledi. Şandır, tasarıların kalınan yerlerden görüşülmeye başlanacağını ifade etti.

cihan

 

 



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,479 µs