Wikileaks uyarısı | " /> Wikileaks uyarısı | "/>

En Sıcak Konular

Gül'den muhalefete Wikileaks uyarısı

1 Aralık 2010 18:20 tsi
Gül'den muhalefete Wikileaks uyarısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, muhalefetin Wikileaks'in yayınladığı belgeler konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na( AGİT) katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zirvenin birinci günü Türk basın mensuplarına değerlendirdi. Gül, söz konusu sitede yayınlanan belgeler konusunda herkesin dikkatli açıklamalarda bulunması gerektiğini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınları hakkındaki iddialara atıfta bulunan Cumhurbaşkanı,"

Muhalefet ortaya atılan iddialar karşısında dikkatli açıklamalarda bulunmalı. Yarın onlarla ilgili olarak ta bir takım iddialar çıkabilir. Bizim iç siyaseti bu tür boş meselelerle meşgul etmemiz lazım.” Dedi.

Astana'daki Rixos President Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında Gül ikili görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

Kazakistan’ın böyle büyük bir organizasyona başkanlık ve sahipliği yapmasının Türkiye açısından da son derece onur ve gurur verici olduğunu ifade eden Gül, ilk günkü temalarını değerlendirdi.

Gül, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev başta olmak üzere Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Vatikan Genel Sekreteri Kardinal Tarcisio Bertone, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ve İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Abdullah Gül zirvenin ilk gününün son derece verimli geçtiğini dile getirdi.

Zirvenin en son 1999tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildiğini hatırlatan Abdullah Gül, zirvenin ikinci gününde katılımcılara hitaben bir konuşma yapacak.

Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı ikili görüşmede Azeri liderin Wikileaks tarafından yayınlanan belgelerin yalan olduğunu ve bundan dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirdiğini aktardı.

Türkiye’nin gündemini uzun zamandır meşgul eden eksen kayması tartışmalarını da değerlendiren Gül: “Türkiye’nin noksan olan bir ekseni vardı, şimdi o tamamlandı.” dedi. Gül, bir diplomat tarafından ortaya atılan ve gerçekçiliği olmayan bir takım kağıtlara dayanarak, kimsenin Türkiye’de eksen kayması ile ilgili olarak yorum yapmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Gül görev süresi gelecek yıl bitecek olan AGİT Genel Sekreterliği için Türkiye’nin adayı Büyükelçi Ersin Elçin’i katıldığı bütün uluslararası toplantılarda nazara verdiğini sözlerine ekledi. 

cihan



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs