En Sıcak Konular

Bankalar Wickileaks paniğinde!

1 Aralık 2010 16:47 tsi
Bankalar Wickileaks paniğinde! Bank of America (BofA), ABD'ye ait gizli belgeleri WikiLeaks sitesinde yayımlayan Julian Assange'ın sıradaki hedefin 'büyük bir ABD bankası' olduğunu söylemesinin ardından kendisi hakkında çıkan spekülasyonları yalanladı.

Forbes dergisi Pazartesi günü Assange ile gündeme bomba gibi düşen son belgelerin yayımlanmasından önce yaptığı bir röportajı yayımlamıştı. Assange bu söyleşide, ABD'li büyük bir banka ile ilgili belgelerin bir ve ya iki bankayı çökmenin eşiğine kadar getirebileceğini belirtmişti.

İddianın ardından Huffington Post gazetesi, Assange'ın Ekim 2009'da Computer World dergisiyle yaptığı başka bir söyleşideki sözlerine atıfta bulunarak bu bankanın ABD'nin en büyük bankalarından Bank of America olabileceğini iddia etti. Assange, 2009 yılındaki söyleşisinde, "Elimde Bank of America'nın bir yöneticisinin sabit diskinden alınmış 5GB büyüklüğünde bilgiler var" demişti.

İddianın ardından konuşan bankanın sözcüsü Scott Silvestri, elde böyle birşey olacağına dair 14 ay önce olduğundan daha fazla kanıt bulunmadığını söyledi.

Silvestri, "Bir yıldan daha fazla zaman önce WikiLeaks, elinde bir Bank of America yöneticisine ait sabit disk olduğunu ileri sürmüştü... Elimizde, iddiaların dışında bunu destekleyecek hiç bir kanıt bulunmuyor. WikiLeaks'in, özel olara Bank of America ile ilgili yeni iddialarından haberimiz yok" dedi.

* Bu yazı CNN.com'da yayımlanan, "Bank of America rejects conjecture that it is WikiLeaks' next target" başlıklı haberden Hürriyet tarafından derlenmiştir.



Bu haber 1,083 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs