En Sıcak Konular

Canına tak etti: Sen kimsin?

0 0 0000 00:00 tsi
Canına tak etti: Sen kimsin? CHP lideri Deniz Baykal, Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın “Bu Meclis, sivil, demokratik ve dindar bir Cumhurbaşkanı seçecek” açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

CHP lideri Deniz Baykal, Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın “Bu Meclis, sivil, demokratik ve dindar bir Cumhurbaşkanı seçecek” açıklamasına sert tepki gösterirken, “Sen kim oluyorsun, ne hakla böyle kriter koyuyorsun, sana ne?” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CNNTürk’te yayımlanan Ahmet Hakan Coşkun'un “Tarafsız Bölge” programına katıldı. Programda, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına değinen Baykal, TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın “Bu Meclis, sivil, demokratik ve dindar bir Cumhurbaşkanı seçecek” açıklamasıyla ilgili sert tepki gösterdi. Baykal, “Seçilecek bir insanın dindarlığını ölçmek Meclis Başkanı'nın elinde mi? Sen kim oluyorsun, nasıl böyle bir kriter koyuyorsun? Sana ne? Bunlar Türkiye'de var olan temel mutabakatın temelde sarsılacağını gösteriyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili “uzlaşma” talebini yineleyen Baykal, bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu denli bir uzlaşma talebinin olmadığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bunu dile getirdiğini söyledi. "Dindarlık, Cumhurbaşkanlığı'nın ön şartı olamaz" diyen Baykal, şöyle konuştu:

“Bundan önce seçilen Cumhurbaşkanlarının hiçbirine ‘uzlaşma yapın’ diye toplumsal bir talep olmadı. Zaten bunu Başbakan da söylüyor. ‘Nereden çıktı bu uzlaşma’ diyor. Özal’da uzlaşma mı istediniz diyor. Demirel'de uzlaşma mı istediniz? Şimdi bende niye istiyorsunuz?’ diyor. Çünkü Türkiye’nin temel mutabakatını, toplumsal ve siyasal mutabakatını, Anayasa etrafındaki büyük mutabakatı bozacağı görülüyor. Bunu gördüğü için insanlar, uzlaşma talebiyle ortaya çıkıyorlar. Yani uzlaşma, toplumun anayasal mutabakatını korumak için ortaya çıkıyor. Demirel’e de Özal’a da karşı çıkıldı. Bunların hiç birisi Başbakan'ın Çankaya çıkmasına karşı çıkılmasına benzemiyor.”

Başbakan Erdoğan ile görüşmesi durumunda kendisine ne söyleyeceğinin sorulması üzerine "Benim Tayyip Bey'le kavgam yok" diyen Baykal, şunları söyledi:

“Canım önce bir anlayalım ne istediğini. Telkinlerimiz tavsiyelerimiz olacaktır kendisine. İçinde bir sıkıntı var, o sıkıntıyı bize yönelik olarak boşaltmaya çalışıyor. Benim içimde Başbakan'a yönelik bir sıkıntı yok. Ben yanlış yaptığını düşünüyorum ve bunu da kararlılıkla söylüyorum. Bu benim görevim.”

Hürriyet



Bu haber 260 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs