En Sıcak Konular

Şenol Güneş rakibini açıkladı...

1 Aralık 2010 15:25 tsi
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluk yolunda en önemli rakip olarak gördüğü takımı açıkladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonluk yolunda en güçlü rakiplerinin Bursaspor olduğunu söyledi.

Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, önlerinde 3 lig ve bir kupa maçı bulunduğunu, amaçlarının 3 maçı da kazanmak olduğunu dile getirdi.

Bu 3 maçlık seriye Bucaspor galibiyetiyle başlamak istediklerini anlatan başarılı teknik adam, "Her maç üç puan olduğuna göre cuma günü önemli ve kritik bir maç oynayacağız. Geçmişe bakarsanız sahasında daha fazla puan kaybeden bir takım olarak bu maçın öne çıktığını ve ciddiye alınacak bir maç olduğunu biliyorum. Bu sezon sahamızda bir mağlubiyet ve bir beraberlik aldık. Bunu gördükçe rahatsız oluyoruz. Ligin kızıştığı bir dönemde Bucaspor karşısında üç puana ihtiyacımız var." dedi.

Güneş, bu maç öncesi cezalı Burak ve sakatlığı nükseden Glowacki dışında eksiklerinin de bulunmadığı bilgisini verdi.

Buca maçında taraftar desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Güneş, "Taraftarlarımız özellikle maçın son bölümlerde daha etkili oluyorlar. Oyuna katkı yapıyorlar. Zaman zaman coşkumuzu arttırıyorlar. Ancak maçın başında rakip takım hakkında atılan sloganları doğru bulmuyorum. Sadece kendi takımını destekleyen bir taraftar görmek istiyorum. Aynı duyguyu paylaşan bir taraftar grubuyla birlikte olduğumuzu görmek beni umutlandırıyor. Bunu herkese göstermeliyiz." diye konuştu.

Sonuçlara bağlı kalmak gerektiğini vurgulayan deneyimle taktisyen, "Zoru başardığınız zaman işler kolay görünüyor, kolay olunca basite alınıyor, basite alınınca çok laf üretiliyor. Bunu aşarsak güçlü bir kulüp oluruz. Bir başka boyutu var olayın. Herkesin görev yaptığı bir yerde, herkesin önemli olduğunu söylüyorum ancak daha önemlisi takımdır. Takım ne kadar hedefe yürürse o kadar diğerleri önem kazanır. Önce takım sonra ben diye bakmalıyız. Bunlarda mesafe aldıkça iyi yolda olduğumuzu söylüyorum. Takımdaki herkes iyidir. Övgüler ve eleştiriler normaldir. Olacaktır. Sizin kanalınızla hiçbir ayrımı yapmadığımızı kamuoyuna bildirmek istiyorum. Yarışan ve diğerinden daha iyi olan oynuyor. Zaman zaman oynayıp oynamama, övgü ve yergiyle ilgili olumsuzluklar olabilecektir. Benim nazarımda iyi oynayan bir oyuncu kamuoyunda kötü görünebilir. Bundan oyuncu etkilenir. Oyuncuyu değil takımı sahiplenmek gerek. Takım oyunu oynamak istiyoruz. Bunları başaracak gücümüz var." değerlendirmesinde bulundu.

"BİZİMKİSİ BİR YOL HİKAYESİ"

Lig maratonunun uzun bir yol olduğunu hatırlatan Güneş, "Bizimkisi uzun bir yol hikayesi. Kazanılan ve kaybedilen maçlar, eleştiriler ve övgüler olacaktır. Bu yolda herkes önemli. Seyahatte bir kişinin kişiliği ortaya çıkar. Sorunları nasıl çözdüğünüz önemli. Sonsuz bir yolculuktur bu. Bu yolculukta sorunları aşmak için herkese görev düşer. Dikenler de güller de olacaktır bu yolda. Bu yolda başta bana, yönetime ve başkana, herkese görev düşüyor. Bizler görev adamıyız. İşi yürüten oyuncularındır. Başarı onlarındır. Yönlendiren biz, yöneten ve karar organları yönetimlerdir." yorumunu yaptı.

"EN BÜYÜK RAKİP BURSA"

Daha sonra medya mensuplarının sorularını cevaplayan Güneş, şampiyonluk yolundaki eng üçle rakiplerinin Bursaspor olduğunu belirtti.

Şuanda ilk 5 için avantajlı olduklarını söyleyen Güneş, şöyle konuştu: "Şuan ki durum bu. Buradan aşağıya düşmeyiz. Daha sonra ilk üç için avantaj yakalayacağız. Sonrasına bakacağız. Bana göre bugün en güçlü rakip Bursaspor. İyi bir kadrosu var. Bize kaybetmelerine rağmen iki galibiyetle toparladılar. Kayserispor iyi bir çıkışta. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da yarışın içine girebileceğini, Galatasaray'ın da toparlanabileceğini düşünüyorum, sıkıntılarına rağmen. Tabi maçlar oynanmadan kimse sonucun ne olacağına karar veremez. Biz aldığımız maçlarla buraya geldik. İki maç kaybetsek aşağı düşerdik. Bursa'da kaybetseydik üçüncü olurduk. Şuan birinciyiz. Bucaspor maçını kazanamazsanız anlattıklarınız herkese hikaye gelir. Böyle bakmak gerek."

"GÜNDEMİM DE ŞAMPİYONLUK DEĞİL, BUCA MAÇI VAR"

Başarılı teknik adam, şampiyonluk sözünü fazla kullanmamasıyla ilgili bir soru üzerine ise, kesin olarak o hedefi yakalamadan bunu söylemenin bir anlamının olmadığını savundu.

Şampiyonluğun sezon bitene kadar herkese yakıştırıldığını anlatan Güneş, "Bunlar gündem olacak. Şampiyon olacağız desek ne olur, olamazsanız ne olur? Trabzonspor'un adının olduğu her yerde şampiyonluk lafı geçebilir. Diğerleri aday olabilir. Henüz ilk yarı bitmedi. Bucaspor, Büyükşehir Belediyespor ve Karabükspor'u yener, ikinci yarıda 10 maç alırsak o zaman belki söyleyebiliriz şampiyon olacağız diye. Bu hafta niye mutlu oldum. Çünkü ilk yarı gol yememize rağmen galibiyeti yakalayabildik. Havai fişeği atarsınız, bir kez aydınlık olur. Biz sürekli aydınlık istiyoruz. Böyle bir yaşam arzuluyoruz. Takım bu yönde güven veriyor. Takım değil sadece. Yönetim, tesisler, medya ve seyirci yani herkes iyi olacak. Bir maçla büyük olamayız. Galatasaray sıralamada geride kaldı diye küçüldü mü, hayır. Sadece sonuçları kötü gidiyor. Şampiyonluk lafını herkes konuşabilir. Ancak benim gündemimde Bucaspor maçı var." ifadelerini kullandı.

TEOFİLO VE TRANSFER KONUSU

Güneş, Teofilo'nun takımı izinsiz terk etmesinden sonra forvette eksik oluştuğunu, bununla ilgili de arayışlarının bulunduğunu söyledi.

Teofilo'nun iyi oynarken neden gittiğini hala anlayamadığının altını çizen deneyimli hoca, "İyi bir oyuncu. Oynamasını istiyorduk. Sıkıntıları var kendine göre. Her türlü imkanı sağladık ona. Buradaki oyunculardan daha çok imkan sağladık. Oynamasına rağmen gitmek istemesi sürpriz ve hayal kırıklığı oldu. Hala gelmesini bekliyoruz." dedi.

Her oyuncusunun değerli ama vazgeçilmez olmadığına vurgu yapan Güneş, "Teofilo kendi hatasından dolayı aramızda yok. Yok diye çaresiz kalmak istemiyoruz. Gelirse ne olur bilmiyorum. Biz gelmezse diye bakıyoruz ve arayışımız var." ifadelerini kullandı.

Güneş, ligin kalitesine ilişkin bir soru üzerine de, üç büyük takım kötü oynadı diye Türk futbolunun battığının söylenemeyeceğinin altını çizdi. Türk futbolunun kalkınmasının tümüyle bir anlayış meselesi olduğuna dikkat çeken Güneş, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon olunamayacağını dile getirdi.

Milli takımda da benzer sorunlar yaşandığını anlatan Güneş, "Milli Takım hepimizin takımı. Bizler yardımcı oluruz. Bu iletişim ne kadar iyi olursa takım da o kadar iyi olur. İşlemeyen, eksik olan yanlar var. Sadece oyuncu almak yetmiyor. Diyalogu arttırmak gerek. Günlük sonuçlarla başarılı olamazsınız." yorumunu yaptı.

Kendi takımından da daha fazla oyuncusunun Milli takıma gitmesi gerektiğine inandığını belirten Güneş, bu konuda futbolcularının da daha çok çalışması gerektiği uyarısında bulundu.

BERND SCHUSTER'İN AÇIKLAMASI

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in 'Türkiye'de 1960 model futbol oynanıyor' açıklamasını da değerlendiren Güneş, kötü sonuçlar bağı yaşanan bir şokla kullanılmış bir söz olduğunu belirtti. Güneş, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bernd Schuster'in puan kaybettiği maçtan sonra kullandığı bir ifade. Ben 1960'da 8 yaşındaydım. Hatırlamıyorum o dönem oynanan futbolu. O da farkındadır yaptığı yanlışın. Başarılıdır. İyi giderken kötü sonuçlar almaya başlayınca yaşadığı şokla doğru düşünemediğini düşünüyorum. Tabi ki takımın başarılı olmasını istiyordur. Schuster'in düşüncelerinin alınmasından yanayım. Kavgayla bir yere varamayız. Yeni düşünceleri birbirimize katarak ülke futbolunu kalkındırabiliriz."

Güneş, Beşiktaş'ta sorun yaşayan Fatih Tekke konusunda da, "Fatih başarılı bir oyuncu. Sakatlık gibi sıkıntıları oldu. Sorunlar yaşadı. Bu kendinden, hocadan kulüpten kaynaklanabilir. Şuan ki gelişmeler için çok şey yazılıp çiziliyor. Bununla ilgili ben de bir yorum yapıp tartışma oluşturmak istemem." dedi.

CİHAN

 



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,051 µs