En Sıcak Konular

Adnan Polat'tan çarpıcı açıklamalar

1 Aralık 2010 14:46 tsi
Ligde üst üste kötü sonuçlar alan ve zirveden iyice uzaklaşan Galatasaray'ın başkanı Polat, gündemdeki sorulara cevap verdi.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat Lig Tv'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı..

Soru: Seyrantepe Stadı'nın son durumu nedir?

Adnan Polat: Stadı 15 Ocak'ta açmayı planlıyorduk. Hala da öyle düşünüyoruz. Bizim arzumuz sayın Başbakan'ın bize bir gün vermesiydi. Avrupa ve lig maçlarının yoğun olması nedeniyle 15 Ocak gibi bir zaman sıkıştık. İnşallah stadımız o tarihte açılacak.

Benim hayatımın bir 30 senesinde Ali Sami Yen var. Ayrılmak zor olacak. Ama orayla ilgili düşüncelerimiz var. Yeni stadımızın açılışına tüm sporcularımızı çağıracağız.

Soru: Stadın satışları nasıl?

A.P: Satışlarımız şu an çok iyi. Tabii futbol takımının başarısız sonuç almasıyla biraz azaldı. Ben açılışta 52 bin kişi bekliyorum. Açılışta bütün sporcularımızı çağıracağız sadece futbolcuları değil.

Soru: Dışarıdan inanılmaz derecede size ağır eleştiriler var. Bunlarla ilgili düşünceleriniz nedir?

A.P: Ben göreve geldiğimden beri eski yöneticiler devamlı suçlamalarda bulunuyorlar. Bunlar bir elin parmağını geçmez. Gerçi Faruk Süren'den başka konuşan yok. Ben enkaz edebiyatı hiç yapamdım. Bunlar geçici şeyler. Eleştirilere bir şey demiyorum ama suçlamalarda bulunuyorlar. Bunlar G.Saray'ın büyüklüğüne yakışmaz.. Beş senedir ilk defa ailece tatile gideyim dedim burnumdan geldi. Uzaktı da gittiğim yer. Ailemi orada bıraktım. Bayram olduğu için de zor döndüm. Riva'yla ilgili hep bizi suçluyorlar.

Soru: Bir Başkan'ın kulüpten rant elde etmesi nasıl mümkün olabilir. Sizi bunula suçluyorlar.

A.P: G.Saray inşaatçı değil. G.Saray'ın görevi inşaat yapmak değil. G.Saray arazileri değerlendiriyor. Örneğin Riva arazisi için biz Genel Kurul'a gideceğiz. Teklifler bunlar diyeceğiz. Genel Kurul değerlendirecek. Bizim bundan nasıl bir rant sağlamamız söz konusu olabilir. Ben başkan olarak ihaleyi buna verelim demiyorum. Ben gröeve gelirken G.Saray şeffaf oalcak demiştim. Daha önce değildi. Şimdi şeffaf. Biz kendimiz hesap sorulur hale getirmek istedi ve hesap soruluyor. Bizi rant yapmakla suçlayanlar ellerinde belge ile ispat etmek zorundalar. Şerefli insanlarsa bunları ispatlasınlar.

Soru: Sizin için "Ben olsam istifa ederdim" dendi. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

A.P: Ben 9 senedir G.Saray'ın içinde aktif haldeyim. Taraftarlar benim ilişkim daima iyi olmuştur. Ultraslan'la aram çok iyidir. İlk defa bana istifa sesleri yükseldi. Bu hiç alışık olmadığım bir şey. Bu beni çok üzdü. "Yönetim istifa" dendi ancak arada "Başkan istifa" sesleri de yükseldi. Bence G.Saray o an orada öyle söyledi ama bence hepsi iyi biliyor yaptıklarımızı.

Ben görevde olduğum sürece Adnan Sezgin'e verdiğim görev şuydu: Florya tesislerine giderek oradaki mal ve hizmetlerin iyi olmasının sağlanması, organizasyonların yapılması... Mesela en son Elano olayı. Elano kafasında bizi bitirmiş. Bizim 4 gün önce Santos'tan haberimiz yoktu. Santos bize 2 gün önce teklif gönderdi. Adnan Sezghi'le konuştuk. Elano'dan ne kadar kar edebiliriz diye. 2 gündür bunu konuşuyoruz.  Adnan'ın işlerinden bitanesi bu. Misimovic konusuna gelirsek alacağımız 2 oyuncudan birtanesiydi. Rijkaard ikisinden birini alın dedi. Biz de Misimovic'i aldık.

Hagi konusuna gelirsek Hagi dayanıklı bir kadro sitiyor. Bu yüzden Misimovic'i istemdi. Hagi'ye yaklaşık 100 futbolcu gösterildi. Hagi bunların bir çoğunu tanıyor zaten. İstediği olursa almaya çalışacağız.

Soru: Siz çok büyük tepkiler de aldınız. İstifa etsin mi etmesin mi diye kampanyalar başladı. Bunlara rağmen neden hala Adnan Sezgin konusunda ısrar ediyorsunuz?

Adnan Sezgin G.Saray'a şu an yararlı oluyor. Ben G.Saray'a zarar veren kişi istemem. Sezgin de verse istemem ama Adnan Sezgin G.Saray'a yararlı oluyor. Uluslararası bir şirketle anlaştım. Dedim benim 5 yöneticim şu, görev tanımları şu. Çıkan sonuca göre görevini en layığıyla yapan kişi Adnan Sezgin çıktı. Hakkını vermek lazım. G.Saray'dan daha büyük kimse yok. Transfer yetkisi Hagi'de uygulama da Adnan Sezgin'de.

Soru: Sezon başında "Tek rakibim Fenerbahçe" demiştiniz. Neden?

Bugün Türkiye'de 3 büyükler diye tanımlanaıyor. G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş... Ardından Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor geliyor. "Bizim tek rakibimiz Fenerbahçe" dememin arka planına bakın. Alınan şampiyonlukları, başarıyı, taraftar kitlesini, marka değerini işin içine katarsak tek rakibimiz Fenerbahçe.

 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,581 µs