En Sıcak Konular

Kardemir işçileri tabutları ile birlikte açlık grevinde

1 Aralık 2010 14:20 tsi
KARABÜK Demir Çelik Fabrikaları'nın (Kardemir) işten çıkardığı 45 işçi, açlık grevinin üçüncü gününe kaldırıma koydukları tabutun yanında yatarak devam etti. Fenalaşan bir işçi ise hastaneye kaldırıldı.

Açlık grevinde üçüncü güne giren 45 işçi, Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde bulunan çadırda geceleri geçirirken, gündüzleri ise caddede kaldırımda battaniyelere sarılarak zaman geçiriyor. Kaldırıma koydukları tabutun yanında kartonlar üzerinde battaniyelere sarılan işçilerden Mustafa Misoğlu fenalaşarak bekletilen ambulans ile Karabük Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dün 112 Acil Servis ekibinin geç geldiğini iddia ederek sağlık taramasından geçmeyi kabul etmeyen işçiler çadırın yanında bulunan bir minibüsün üzerine, ‘112.5 Acil’ yazıp, camlarına ağrı kesici ilaçları yapıştırdılar. İşverenin performans düşüklüğünü ileri sürerek işten çıkarması üzerine ise ambulansın üzerine ‘Performans arttırıcı ilaç gelmiştir’ yazısı da asıldı. Vatandaşlar ise işçilerin açtığı deftere düşüncelerini yazdı.

Açlık grevinde bulunan işçilerden Hacı Akbulut, “Tabutum burada, hazırladım. Arkadaşlarımızla birlikte yemin ettik. Ben 22 senedir olan emeğimin karşılığını istiyorum. Beni ya tabuta koyun, yada işimi ekmeğimi verin. Kardemir’de her türlü fedakarlıklarda bulunduk ama ne hikmetse acıyı biz çekiyoruz” diye konuşurken ağladı.

İşçilerden Ali Erhal ise Kardemir’i fedakarlıklar yaparak işçilerin kurtardığını belirterek, “Performansınız düşük dediler. Yıllarca yönetim bize tatlı göndermekten bıktı. Çünkü rekorlar üzerine rekorlar kırdık. Bu Kardemir’i biz yükselttik, onlar değil. Elinizi koyun dediler, biz kafamızı koyduk taşın altına. Anayasal hakkımızı kullandığımız için işimizden olduk. Böyle mi olması lazımdı? Türkiye Cumhuriyeti anayasası kitabını niye çıkarmış? Çıkarmasın o zaman” dedi.

Cevdet Kara ise “Burada yatıp kalkıyoruz. Şu anda fazla zorlanmıyoruz. Yüce mevlam bize gereken gücü veriyor. Bizleri performans düşüklüğü diye işten atanlar var ya, görecekler ki açlık grevimizin 10’uncu gününde de hala bizim nasıl diri olduğumuzu. Performansımızla tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Bakalım bizim performansımız nasılmış?” diye konuştu.
 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,711 µs