En Sıcak Konular

'Tayyip gidecek Gökçek gelecek'in faturası ağır oldu

1 Aralık 2010 12:06 tsi
CHP'li 3 gence 9 bin 448'er lira ceza...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Melih Gökçek, referandum sürecinde kentte bazı duvarlara sprey boyalarla ‘Tayyip gidecek Gökçek gelecek' yazıları yazan CHP'li 3 gence, Büyükşehir Encümeni kararıyla 9 bin 448'er TL ceza kesti. Bu cezayı ödeyemeyeceklerini belirten gençler, iptali için yargıya başvuracak.

Başkentte 15 Ağustos gecesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Subayevleri semtindeki evine giderken kullandığı güzergah ve AK Parti Genel Merkezi güzergahı başta olmak üzere kentin en işlek noktalarına ‘Tayyip gidecek, Gökçek gelecek’ yazıları yazıldı. 3 genç, sprey boya ile Eskişehir Yolu Çukurambar Kavşağı, Maden ve Tetkik Arama Enstitüsü önü ve yaya üst geçidi, ODTÜ önü ve yaya üst, metro alt geçidi ve köprülü kavşağı, Hacettepe Üniversitesi alt geçidi, Diyanet İşleri Dairesi Başkanlığı önü ve üst geçidine de aynı sloganı yazdı. Sabah fark edilen yazılamalar belediye ekipleri tarafından beyaz boya ile kapatıldı.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİNDEN YAKALANDILAR

Ankara polisi MOBESE kameralarından saptadığı 06 BK 8880 plakalı otomobilin peşine düştü. Araç, bir gün sonra Balgat’ta durduruldu ve içindeki 3 kişi gözaltına alındı. Polis merkezinde ifadeleri alınan kişilerin CHP Gençlik Kolları üyesi olduğu belirlendi. Gençler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni, geçen 2 Ekim tarihinde gençlere belediye cezalarını düzenleyen 1608 Sayılı Kanun'a dayanarak yazılama dolayısıyla 9 bin 448'er TL ceza kesti. Olay gecesi gözaltına alınan gençlerden CHP Antalya eski İl Gençlik Kolları Başkanı Eren Kurt, cezanın ’kamuya ait yerlere yazı yazarak kirletmek‘ suçlamasıyla uygulandığını söyledi. Encümenin toplam 3 bin 870 metrekare alanın yazılandığını belirlediğini kaydeden Kurt, söz konusu cezanın önceki gün Antalya'daki adresine tebliğ edildiğini, bu büyüklükteki cezayı ödemesinin mümkün olmadığını söyledi.

Kurt ve adlarını açıklamadığı partili iki arkadaşının, cezanın iptali için yargı yoluna başvuracaklarını belirtti.

Milliyet



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,897 µs