En Sıcak Konular

Hakimler tazminat kıskacına alındı

1 Aralık 2010 11:58 tsi
Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin hakimlerine sanıklarca açılan tazminat davalarının sayısı 40'ı bulurken, tazminat miktarı ise 480 bin lirayı buldu.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve tutuksuz yargılanan sanıkların, hakimler hakkında açtığı tazminat davalarının görülmesine Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nde devam edildi.

İrtica ile Mücadele Eylem Planını hazırladığı 5 ayrı kurumun raporuyla kesinleşen Dursun Çiçek, Balyoz Darbe Planının yapıldığı dönemde 1. Ordu Komutanı olan Çetin Doğan, Ergenekon davası sanıkları Levent Bektaş, Ahmet Yavuz, Süha Tanyeri, Hayrettin Ertekin, Kemal Kerinçsiz ve Mehmet Haberal tarafından Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan mahkemelerin hakimlerine 40 ayrı dava açıldı. En fazla dava açan isim ise daha önce 9 hakimi tazminata mahkum ettiren Mehmet Haberal oldu. Haberal kendisini tahliye etmeyen hakimlere toplam 15 dava açarken, diğer Ergenekon ve Balyoz sanıkları da 40 dava açtı. Ergenekon ve Balyoz sanıklarının açtığı davalarda hakimlerden toplam 465 bin lira isteniyor. Duruşmalarda her hangi bir karar çıkmazken, sanıkların yargılandıkları dava dosyalarının istenmesine ve eksikliklerin giderilmesine, Mehmet Haberal ile ilgili sağlık raporlarının dava dosyasına eklenmesine, Tüm General Ahmet Yavuz'un terfisine ilişkin Yüksek Askeri Şura'dan bilgi istenmesine karar verilerek ertelendi.

BİR GÜN BİLE CEZAEVİNE GİRMEDİ

Hakim Sedat Sami Haşıloğlu ve Hüsnü Çalmuk'un avukatı Sadrettin Haşıloğlu da tazminat davalarının, hakimlik teminatını düzenleyen Anayasa maddelerine aykırı olduğunu vurguladı. Haberal ile ilgili dosyaların tazminat davası dosyasına eklenmesini isteyen Haşıloğlu, "Türkiye'de adalet örümcek ağı gibidir. Kuvvetli olan ağı delip geçer, zayıf olan takılır. Davacı Haberal, kuvvetli olduğu için bir gün bile cezaevine girmemiş, hastanede sağlık müdahalelerini reddederek hastanede kaldığı süreyi uzatmıştır. Kamuoyunca bilinmesi onun da suç işlemeyeceği anlamına gelmez" diye konuştu.

yenişafak

 

 



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs