En Sıcak Konular

Türk İntikam Birliği Teşkilatı hakkında fezleke hazır

30 Kasım 2010 19:10 tsi
BDP genel merkezi ile bazı Kürt iş adamlarına silahlı saldırı planladığı iddia edilen Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) adlı örgüt hakkında fezleke hazırlandı.

Savcılık gözetiminde emniyet tarafından hazırlanan fezlekeye göre, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik, Nisan 2010 tarihinde Samsun'da yapılan yumruklu saldırı ile Nisan 2010'da Enerji Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de yapılan yumruklu saldırıları, örgütün, propaganda amaçlı kullanmak istediği belirtiliyor.

Hazırlanan fezlekede, Erce Anıl Başıbüyük ile Mutlu Erdoğan adlı 10 Mayıs 2010 tarihinde yaptığı görüşmede, Savaşan Atsız isimli şahsın, 'Ahmet Türk ile Enerji Bakanı'nın yumruklanması olaylarını gerçekleştiren şahısları yetiştirdiği ve bunların örgüt mensupları olduğu şeklinde bir e-postanın emniyete gönderildiği ve gazetelerde yayınlandığı ifade ediliyor.

Bu eylemleri yapan şahısların, gerçekleştirdikleri eylemi sırf bu yüzden örgüt olarak değerlendirileceği, ayrıca Savaşan'ın göndermiş olduğu e-postada, Türkçülerin ve Nihal Atsız'ın yolundan gidenlerin de hedef gösterildiği şeklinde görüşmelerin tespit edildiği kaydediliyor.

Fezlekede, örgütün, Ergenekon zanlıları ile irtibatlı olduğu da dile getiriliyor. Ramazan Kula adlı zanlının telefon görüşmesinde, kendisinin Hurşit Tolon, Kuvai Milliye Derneği ve Şener Eruygur'dan emir aldığını söylediği; Erman Yılmaz'ın Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne verdiği ifadede ise TİBT örgütünün Sakarya'da kurulduğunu, kurucularının ve finansörlerinin şu anda Silivri cezaevinde yattıklarını beyan ettiği aktarılıyor.

Dosya kapsamında takibi yapılan Sezgin Aşkın isimli şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'ne ait 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak iki ayrı ihbarda bulunduğu belirtilirken; bu ihbarların içeriğinde, "Türkçü Toplumcu Budun Derneği ve İlteriş Türkçüler Derneği isimli derneklerin, Ergenekon terör örgütünün illegal askeri kanadı olduklarını, kendisinin de onların arasında olduğunu ancak ayrıldığını, bu şahısların Şener Eruygur, Ergün Poyraz gibi Ergenekon operasyonları kapsamında gözaltına alınan şahıslarla toplantılar yaptıklarını, Elbirliği Derneği'nin de bunların uzantısı olduğunu, gerekli teçhizat ve silahlarının olduğunu beyan ettiği ifade ediliyor.

Fezlekede, tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz ile Asteğmen adayı Hurşit Canlı'nın yaptığı görüşmeye de yer veriliyor. Canlı, görüşmeyi şöyle anlatıyor: "2003 tarihinin Şubat ayında İstanbul Tuzla'da Asteğmen öğrenci iken Ergun Poyraz ile yanında sivil olan ve uzman jandarma olduklarını belirten birkaç şahsın kendisini ziyaret ederek birlikte bir restoranta gittiklerini, burada güncel olaylardan konuştuktan sonra Ergun Poyraz'ın kendisine, öldürülen gazeteci Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili olarak, Hablemitoğlu'nun öldürülmeden bir gün önce Keçiören'e gitmiş olduğunu, burada kiminle görüşmüş olabileceğini sorduğunu, kendisinin de ona bilmediğini söylediği."

'Savaşan Atsız' kod adlı örgüt liderinin ise teşkilatı Hollanda'dan yönettiği kaydediliyor. Ayrıca, Türk İntikam Tugayı ve benzeri Türkçü oluşumlara karşı sempatiyle baktıkları, derneklerde Hüseyin Nihal Atsız'ın eserlerinin ve Nasyonal Sosyalist yazarlarında kitaplarının okundukları kaydediliyor.

Geçen hafta Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Uşak, Edirne, Kütahya, Muğla ve Karabük'te TİBT'e yönelik eş zamanlı düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 6'sı "terör örgütü üyesi olmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlarından tutuklanmıştı.

(CİHAN)



Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,933 µs