En Sıcak Konular

İtalya'da 'The End' operasyonu

30 Kasım 2010 16:28 tsi
İTALYA’da son aylarda mafyaya yönelik düzenlenen operasyonlar hız kesmiyor. İki şehirde eş zamanlı düzenlenen ve “The End (Son)” olarak adlandırılan operasyonlarda 44 mafya üyesi gözaltına alındı.

Mafyayla bağlantılı olduğu bir davanın gerekçeli kararının satır aralarında ima edilen İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, adeta bu iddiaları yalanlamak istercesine her geçen gün mafyaya daha ağır bir darbe vuruyor. “Mafyaya karşı şimdiye dek gerçek bir savaş veren tek hükümet benim hükümetimdir” sözleriyle iddiasının arkasında duran Berlusconi’nin ırkçı söylemleriyle dikkat çeken hükümet ortağı Kuzey Ligi Partisi’nden olan İçişleri Bakanı Roberto Maroni de sık sık operasyonların devam edeceği mesajını veriyor.

İtalyan güvenlik güçleri, “Camorra’’ adıyla bilinen Napoli mafyası ve Sicilya mafyası Cosa Nostra’ya yönelik sabaha karşı düzenlediği operasyonlarda mafya patronu ve yandaşları olmak üzere toplam 44 kişiyi gözaltına aldı. Napoli ve Partinico şehirlerinde eş zamanlı düzenlenen “The End” operasyonunda gözaltına alınanların son yıllarda rakip mafya aileleri arasındaki kan davaları nedeniyle birçok sindirme ve kundaklama eylemlerinde bulundukları, birçok cinayete, cinayete teşebbüse, alıkoyma ve silah kaçakçılığına isimlerinin karıştığı belirtildi. Mafya üyelerinin özellikle 1999-2006 yılları arasında çok ağır suçlara imza attığı belirtildi.

EN GENÇ MAFYA

Gözaltına alınan 23 Cosa Nostra üyesi arasında babaları hapiste olduğu için emir verme yetkisi kendilerine geçen 24 ve 28 yaşlarındaki kardeşler Leonardo ve Giovanni Vitale ise güvenlik güçleri nezdinde şaşkınlıkla karşılandı. Bu durum güvenlik güçlerince “Sicilya mafyası değişiyor, komuta oğullarına geçiyor” yorumuna neden oldu.

İtalya İçişleri Bakanlığı’nın “en tehlikeli 30 kaçak’’ listesinde yer alan ve 14 yıldır aranan Camorra’nın ünlü mafya babalarından Antonio Iovine 2 hafta önce, yine aynı listede adı geçen Cosa Nostra’nın iki numaralı adamı Domenico Raccuglia 15 yıl kaçtıktan sonra geçen yıl yakayı ele vermişti.

Milliyet



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,792 µs