En Sıcak Konular

FIFA raporu basına sızdı

30 Kasım 2010 16:06 tsi
2018 ve 2022 Dünya Kupaları'na ev sahipliği yapacak ülkelerin belirleneceği oylama öncesi, FIFA'nın gizli bir raporu basına sızdı.

2018 ve 2022 Dünya Kupaları’na ev sahipliği yapacak ülkelerin belirleneceği oylama öncesi, FIFA'nın gizli bir raporu basına sızdı. Rapora göre, ev sahipliği için en hazır ülkeler, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri. Bununla birlikte, birçok üyenin, son skandalların ardından İngiltere'ye sıcak bakmadıkları söyleniyor.

FIFA İcra Kurulu üyelerinin, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları’nı düzenleme hakkını hangi ülkelere vereceği merakla bekleniyor. 2 Aralık'taki kritik oylama öncesi, FIFA'nın gizli bir raporu basına sızdı. Raporda aday ülkeler, sponsorluk, bilet satışı, misafirperverlik ve medya hakları gibi önemli konularda mercek altına alınıyor. Rapora göre, tüm bu alanlarda ;ngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri, diğer tüm rakiplerinin önünde görünüyor. Raporda, 2018 adaylarından İngiltere'ye 100 üzerinden 100 verilirken, İspanya - Portekiz ortaklığı 91, Hollanda - Belçika ortaklığı 87 ve Rusya 86 puan aldı.

Benzer şekilde 2022 adaylarından Amerika Birleşik Devletleri de 100 tam puan aldı. Birleşik Devletleri, 73 puanla Japonya, 71 puanla Güney Kore, 70 puanla Katar ve 68 puanla Avustralya izledi.

Ancak İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin, en hazır adaylar olarak öne çıkmaları, oylamayı kazanacakları anlamına gelmiyor. Özellikle İngiltere, bu konuda son derece sıkıntılı. zira icra kurulu üyelerinden 2'sinin rüşvet kabul ettikleri, kılık değiştiren İngiliz muhabirler sayesinde ortaya çıkmıştı. Tüm bunların üzerine, BBC'de yayımlanan "Panaroma" programı tuz biber ekti. İngiliz adaylık komitesinin tüm uyarılarına karşın yayınlanan programda, 3 icra kurulu üyesinin de geçmişte rüşvet kabul ettiği belgelerle gözler önüne serildi. İngiliz adaylık komitesi, panaroma programının yayından kaldırmayan BBC'yi, vatan hainliği ile suçlayacak kadar ileri gitmişti.

 



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,181 µs