En Sıcak Konular

Erdoğan'dan ders gibi mesaj

30 Kasım 2010 15:11 tsi
Erdoğan, 'Telaviv'deki çocukların canı ne kadar kutsalsa bizim için Gazze'nin çocukları da o kadar kutsaldır' dedi.

Erdoğan, Radison Sas Oteli'nde gerçekleştirilen ''Kaddafi İnsan Hakları Ödülü'' töreninde yaptığı konuşmada, ' Telaviv'deki çocukların canı ne kadar kutsalsa bizim için Gazze'nin çocukları da o kadar kutsaldır' dedi.
 
Trablus'ta gerçekleştirilen 3. AB-Afrika Zirvesi'ne Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin davetiyle onur konuğu olarak katılan Başbakan recep Tayyip Erdoğan'a, Kaddafi İnsan Hakları Ödülü Uluslararası Komitesi tarafından İnsan Hakları Ödülü verildi.

Erdoğan ödülünü, Radisson Oteli'nde gerçekleştirilen bir törenle rahatsızlığından dolayı programa katılamayan ödül komitesi başkanı Cezayir eski Cumhurbaşkanı Ahmet bin Bella'nın yerine komite yöneticileri takdim etti.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan ödül töreninde Erdoğan için övücü ifadeler kullanıldı. Yapılan konuşmalarda ödülün "olağanüstü bir insana verildiği" belirtilirken, Erdoğan'ın çok tehlikeli tarihi bir dönemeçte ülkesini devralıp düzlüğe çıkardığı ve bunları fikirlerini ve asaletlerini muhafaza ederek yaptığı ifade edildi. Başbakan Erdoğan için ayrıca "Bir yıldız gibi kendisi, ülkesinin ve uluslar arası siyasetin bir yıldızı oldu. Kendisi çok cesur olarak tanınmaktadır." ifadeleri kullanıldı. Ödülün Erdoğan'a cesur tutumundan ve Filistin konusundaki tutumundan dolayı verildiği dile getirildi.

Ödül Komitesi, Erdoğan'ı ayrıca şu sözlerle övdü: "Biz, bu büyük adamın aslında yaşam tarihine baktık ve gördük ki kendisi sabırla, dirayetle yolunu çizdi. Çalışma hayatının zorluklarını biliyordu. Bir yıldız gibi kendisi, ülkesinin ve uluslar arası siyasetin bir yıldızı oldu. Kendisi çok cesur olarak tanınmaktadır. Uluslararası siyasette de cesur davranışlarıyla bilinmektedir. Bu aslında doğruluğunu, güvenilirliğini, şeffaflığını ve açık gönüllülüğünü ortaya koymuştur. İktidarın geçici olduğunu her zaman söylemiştir. Adalet kavramından yola çıkarak herkese, adalet, kalkınma, güvenlik istemektedir. Kendisi de çok iyi bilmektedir ki güvenlik olmazsa kimse rahat uyuyamaz. Onun için kendisi adaletin savunucusu olmuştur. Zulme, çifte standartlara karşı gelmiştir. Yunus Emre'yi kendisine örnek almıştır. Biz yaradılanı, yaradandan ötürü severiz. Bir müminin sıfatlarını kendisinde gördük. Kendisi bu karakterleriyle istisnai bir şahsiyettir. Değişim savaşı veriyor ve bunu halkı için yapıyor. Kendisi bu ödülü hak etmektedir. Daha önce bu ödülü verdiklerimiz de bunu hak etmişlerdir. Fidel Castro, Ahmet Bin Bella, Hugo Chavez, Daniel Ortega, Mandela bir dizi fikir adamları da isimlere verilmiştir bu ödül."

Törende konuşan Dr. Muhammed Ahmet Şerif de Erdoğan için şu ifadeleri kullandı: "Sayın Erdoğan'ın Filistin konusunda tutumları açıktır. Filistin halkının karşı karşıya kaldığı zulme karşı onları savunması, aynı zamanda ülkesinde kalkınmanın gerçekleştirilmesi, fakirlere yardımcı olması, ekonomik alanda, iş alanında ve diğer alanlarda yapmış olduğu atılımlar, çalışmasından dolayı bu ödüle layık görülmüştür.

Ardından Erdoğan'a ödülü takdim edildi. Ödülünü aldıktan sonra Başbakan Erdoğan da bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan da konuşmasına, "Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh" diyerek başladı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Kelebek etkisi teorisinin başta ekonomi olmak üzere çok farklı alanlarda tezahür ettiğini görüyoruz. Bir yerdeki ekonomik kriz, dalga dalga büyüyerek ekonomiyi etkisi altına alıyor. Uzak yerlerdeki bir terör bir çatışma anında ülkelerimizi etkileyebiliyor. Uzak kavramı bugün artık düne göre çok farklılık arz ediyor. Libya'nın bir bölgesi olan Fizan, uzaklığı, ulaşılamazlığı ifade etmek için kullanılıyor. Yüzyıl önce gidilemeyen Fizan'a bugün artık birkaç saatlik uçak yolculuğuyla ulaşılabilir hale geldi. Bize uzakmış, yabancıymış gibi görünen şeylerin aslında hiç de öyle olmadığını artık daha net bir şekilde görüyoruz. Bu gerçek, bize yeni bir ufuk, yeni bir vizyon kazandırdı."

Türkiye ile bölge ülkelerini birbirine tarihin, ortak medeniyetin ve ortak inançların kardeş eylediğini söyleyen Erdoğan, "Biz, birbirimizin sorunlarına bigane kalamayız, birbirimize sırtımızı dönemeyiz. Birbirimizden habersiz, ilgisiz alakasız yaşamayız. Bizim medeniyetimiz bize şunu emrediyor: Komşusu açken, tok yatan bizden değildir. Biz Ankara'da, İstanbul'da, Konya'da İzmir'de bu emre ne kadar muhatapsak, siz de burada aynı emre muhatapsınız. Ev alma, komşu al derken, siz de Arapça olarak 'el caar, kabled daar' Aynı şeyi söylüyoruz." dedi.

"Aldığım ödülün, bölgesel ve küresel ölçekte insan hakları noktasındaki mücadelemi teşvik edeceğinden emin olabilirsiniz." ifadesini kullanan Erdoğan, konuşmasında barış mesajları verdi: "Çocuk dünyanın her yerinde çocuktur. Batının kuzeyin çocukları ne kadar masumsa, doğunun, güneyin çocukları da o kadar masumdur. Hiç kimse kalkıp da Filistin'in çocuklarının, başka coğrafyanın çocuklarından daha az değerli olduğunu iddia edemez. Tel Aviv'in çocuklarının canı bizim nezdimizde ne kadar kutsalda Gazze'nin, Kudüs'ün çocuklarının canı da o kadar kutsaldır, o kadar dokunulmazdır."
 
Erdoğan ayrıca şöyle konuştu: "Biz Tiflis'in çocukları için sesimizi yükselttik. Haiti'nin çocukları için elimizi uzattık. Sel felaketi sonrası Pakistan'a uzandığımız için Deprem sonrası Şili'ye uzandık. Irak'a da kardeş diyoruz, İspanya'da medeniyetler ittifakı için Başbakanla yola çıktık. Brezilya'da barış, işbirliği çağrımızı en gür sadayla dile getiriyor. Biz insanları inançlarına, derilerine, dinlerine, etnik kökenlerine bakarak değil, onları sadece insan oldukları gerçeğinden hareketle seviyor ve hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Bizim medeniyetimizde Arap'ın Acem'e, acemin de Arap'a üstünlüğü yoktur. Çocuk dünyanın her yerinde çocuktur. Batının kuzeyin çocukları ne kadar masumsa, doğunun, güneyin çocukları da o kadar masumdur. Hiç kimse kalkıp da Filistin'in çocuklarının, başka coğrafyanın çocuklarından daha az değerli olduğunu iddia edemez. Hiç kimse Bağdat'ın Darfur'un Karabağ'ın çocuklarının başkalarının çocuklarından değersiz olduğunu söyleyemez."

İslam'ın terörle birlikte anılmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Erdoğan, "Ahmet, Muhammed, Mustafa gibi isimlerin terörle özdeşleştirilmesi çok büyük bir yanlışlık, haksızlıktır. Terör örgütlerinin kendilerini, İslam ve Müslüman etiketleriyle tanıtmaları İslam'a da Müslümanlığa da yapılan en büyük kötülüktür." dedi.

CİHAN



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,878 µs