En Sıcak Konular

Çinli firmalar yatırıma geliyor

30 Kasım 2010 13:05 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, iş makinesi üretimi yapan Sanny'nin de aralarında bulunduğu Çinli 4 firmanın Türkiye'ye yatırım için son kararlarını vermek üzere olduğunu bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, iş makinesi üretimi yapan Sanny'nin de aralarında bulunduğu Çinli 4 firmanın Türkiye'ye yatırım için son kararlarını vermek üzere olduğunu bildirdi.

Ergün, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün küresel bir krizi en iyi yöneten, dünyada krizi aşma noktasında örnek gösterilen ve krizden en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, bu yılın ilk yarısında yüzde 11 oranında büyüyerek, dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında olduğuna işaret eden Ergün, sanayi üretimi ve kapasite kullanımında, kriz öncesi seviyelere yaklaşıldığını kaydetti.

Bakan Ergün, Türkiye'nin bugün dünyada en çok güven duyulan ekonomilerin başında geldiğini ifade ederek, ''Son olarak dünyanın en çok iş makinesi üreten firmalarından biri olan Sanny firmasının da aralarında bulunduğu 4 firma daha, ülkemize yatırım için son kararlarını vermek üzere... Bu firmaların ülkemize yapacakları yatırım miktarı ise 400 milyon doların üzerinde... Yaptığımız görüşmeler ve bize ulaşan bilgiler, bu 4 firmayı birçok Çinli firmanın daha takip edeceği yönünde...'' diye konuştu.

Türkiye'nin, son 8 yılda, daha önceki kayıp yıllarını telafi ettiğini ve yeniden dünyanın lider ülkelerinden biri olmaya başladığını belirten Ergün, ancak yapılacakların bununla sınırlı olmadığını, daha yapılması gereken çok işin olduğunu anlattı.

Bakan Ergün, özellikle Türkiye'nin ekonomik gücünü artırmada, özel sektöre ve ihracatçılara büyük sorumluluk düştüğünü dile getirerek, Türkiye'den üç saatlik uçuş mesafesiyle 50'den fazla ülkeye ulaşmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

dunyabulteni



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,145 µs