En Sıcak Konular

Medvedev de Erdoğan gibi konuştu

30 Kasım 2010 12:53 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya'nın bütün fonlarının yarısının ülkenin modernizasyonu için harcaması gerektiğini söyledi.

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörleri, alt kanadı Duma milletvekilleri, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, hükümet üyeleri, Rusya Patriği Kirill, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin ve diğer yetkililerin katıldığı Kremlin St. George salonunda yaptığı konuşmada Medvedev, yaşam kalitesini modernizasyon projesinin başarılı olmasına bağladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk talebine benzer bir istek de Medvedev'den geldi. Rusya lideri, üç ve daha fazla çocuğu olan ailelerin ev yapabilmeleri için ücretsiz arazi tahsis edilmesini istedi.

"Hükümete birikimlerimizin yüzde 50'sini ve federal bütçeden ayrılabileceğimiz rakamları modernizasyon projelerine harcamamız gerektiği talimatını verdim" değerlendirmesinde bulunan Medvedev, Rusya'nın kaynaklarını delikleri kapatmak için değil, ekonominin modernizasyonu için harcaması gerektiğini vurguladı. Sık sık alkışlarla kesilen Medvedev konuşmasında, "Yeni rekabet gücü yüksek ürünler ve hizmetler ortaya koymalıyız. Milyonlarca insana iş imkanı oluşturmalı, orta ve küçük ölçekli işletmelerle birlikte yenilikçi talepler geliştirilmeli. Halkın profesyonel ve sosyal refahı artırılmalı" tavsiyesinde bulundu.

Rusya'nın azalan nüfusu ile ilgili değerlendirmede bulunan Medvedev yeni teşviklerde bulundu. Bölge yetkililerine seslenen Rusya lideri, üçüncü ve daha fazla çocuğu olan ailelere ev yapmaları için arazi tahsis etmelerini istedi. Bu ailelere vergi muafiyeti de getirilmesini isteyen Medvedev, Rusya'da yetim ve öksüz çocuk kalmamasını istedi.


130 BİN YETİM ÇOCUK VAR

Konuşmasının önemli bir kısmını çocuklara ayıran Rusya Devlet Başkanı, "Ülkemizde maalesef halen 130 bin çocuğun ailesi yok. Ne anne babaları ne de bir koruyucuları var. Onlar en önemli değerden, aile sıcaklığından mahrumlar" dedi. Çocukların koruyucu ailelerle irtibatlı hale getirilmesi ve gerekli desteğin sağlanmasını isteyen Medvedev, koruma altına alınmayan hiç bir çocuk kalmamalı çağrısı yaptı.

Çocuklara yönelik suçlar konusunda da önemli hatırlatmalarda bulunan Rusya lideri, "Çocuklara ve gençlere yönelik herhangi bir şiddet uygulayanlar eğitim sektöründe istihdam edilmemeli. Sadece 2009'da 100 binin üzerinde çocuğa şiddet ve kötü muamele yapıldı. Bu tür pis işlere bulaşanlar sert bir şekilde cezalandırılması gerekir" dedi.

Üçüncü kez ulusa seslenen Rusya liderinin konuşmasını 330 yerli ve yabancı basın mensubu takip ederken, Rusya liderinin konuşmasını hazırlarken Twitter üzerinden halktan destek alması dikkat çekti.

cihan



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,807 µs