En Sıcak Konular

Haydarpaşa, aslına uygun olarak onarılacak

30 Kasım 2010 09:38 tsi
Haydarpaşa Garı'nda önceki gün çıkan yangında tamamen kül olan tarihî binanın çatısı, aslına uygun olarak yeniden yapılacak.

Dün olay yerinde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, onarımla ilgili gerekli izinlerin alındığını söyledi. Yangının sebebinin bilirkişi incelemesinin ardından ortaya çıkacağını kaydeden Yıldırım, olayda kusuru olanlar varsa bu kişilerin cezalandırılacağını ifade etti.

Haydarpaşa Garı'ndaki yangını araştırmak için üç kişilik bir bilirkişi heyeti oluşturuldu. Heyet, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Selahattin Aydoğdu ile olay yerinde incelemelerde bulundu. Binanın çatısındaki tadilat işinde çalışan ve önceki gün gözaltına alınan 2 işçi ise serbest bırakıldı. Tren seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle dün sabah saatlerinde gara gelen vatandaşlar, Söğütlüçeşme Tren İstasyonu'na yönlendirildi. Ana kumanda merkezinde meydana gelen arıza sebebiyle sabah saatlerinde banliyö seferleri yapılamadı. Şehirlerarası seferler ise istasyonlar arası karşılıklı kontrol edilmek suretiyle başladı. Yetkililer iptal edilen banliyö seferlerinin bu sabah saatlerinden itibaren normale döneceğini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Haydarpaşa Tren Garı'nda meydana gelen yangınla ilgili bilgi almak üzere olay yerinde incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yıldırım, yangına ihbardan 4 dakika sonra denizden, 8 dakika sonra da karadan müdahale edildiğini belirterek, "15 dakika içinde yangın kontrol altına alınmış, yangının tamamen söndürülmesi 40 dakika içinde tamamlanmıştır.'' dedi. Yangının, tarihî binanın çatı kısmında bin metrekarelik bir alanda etkili olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "İstanbullular şunu çok iyi bilmelidir ki; yanan çatı kısımları orijinaline uygun olarak en kısa zamanda yeniden yapılacak ve yüz yıllık tarihimize tanıklık eden Haydarpaşa Gar binası daha yüzlerce yıl bu görevini yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım, yangına sebep olduğu iddia edilen onarım ile ilgili gerekli izinlerin de alındığını ifade ederek, "Bu onarımın yangınla ilgisi olup olmadığı, yangının nasıl çıktığı, hangi nedenle çıktığı bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacak. Olayda kusuru olanlar varsa cezalandırılacak." şeklinde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Birimi Müdürü Şimşek Deniz de yangına deniz suyu ile müdahale edilmesini doğru bulduğunu belirterek, "Yangının daha çok ilerlememesi ve yapının çökmemesi için bu müdahale gerekliydi." dedi.
 
zaman



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,140 µs