En Sıcak Konular

Erbakan'a HAS Parti kongresi soruldu

28 Kasım 2010 14:09 tsi
Erbakan'a HAS Parti kongresi soruldu
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı öncesinde gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı.

Böyle şeylere ayıracak vaktimiz yok  

Erbakan, HAS Parti 1. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili bir soruya, ''Böyle şeylere ayıracak vaktimiz yok.'' karşılığını verdi.

Erbakan, partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı öncesinde gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı. Erbakan, muhtemelen 12 Haziran 2011 tarihinde seçim yapılacağını belirterek, ''Bu seçim Türkiyemiz için ölüm kalım meselesidir.'' dedi. Erbakan, Saadet Partisi dışındaki siyasi partilerin bilmeden iyilik yaptıklarını zannederek, ırkçı emperyalizme alet olduklarını ve işbirlikçilik yaptıklarını öne sürdü. Erbakan, 12 Haziran tarihinde yapılacak seçimleri İstiklal Savaşı'na benzetti.

''Milli görüşün üçüncü şahlanışını başlattıklarını'' söyleyen Erbakan, genel seçime kadar her yapılacak GİK toplantılarıyla 7 adımda milli görüşü iktidara getirmenin gayreti içinde olacaklarını ifade etti. Seçimin favorisinin Saadet Partisi olduğunu öne süren Erbakan, milletin aslına döndüğünü ve Milli Görüş'ü aramaya başladığını iddia etti. Erbakan, Türkiye'deki herkesin Milli Görüşçü olduğunu iddia ederek, ''Bütün vatandaşlarımız iki kısımdır; Milli Görüşçü olduklarını itiraf edenler ve sırasını bekleyenler. Genel tasnif yapacak olursak, nüfusumuzun yüzde 75-80'i sağcı Milli Görüş zihniyetine sahip olduğu halde itiraf eden ve etmeyenlerdir. Yüzde 20-25'lik kendilerine solcu diyen kısım ise aslında Milli Görüşçüdür ama Milli Görüş'ün ne olduğunu bilmediği için ayrı bir grup teşkil etmektedir.'' dedi.

AK Parti'nin ırkçı emperyalizmin etkisiyle iktidara geldiğini ve emperyalist güçlerin amaçları için kullanıldığını ileri süren Erbakan, şunları söyledi: "AKP'liler bizim evlatlarımızdır, kendilerini severiz, ancak yanlış bir yola sapmışlardır ve 'biz Türkiye'yi idare edelim' hevesine kapılmışlardır. Halbuki Türkiye'nin idaresi için istemek yetmez. Allah vergisi bilgin olacak, tecrüben olacak, hidayetin olacak, ferasetin olacak, dirayetin olacak, şuurun olacak ve vizyonun olacak. Ben biliyorum zannediyor halbuki bilmiyor. Tecrübe sahibi değildir, hiçbir işi becerememiş, yüzlerine gözlerine bulaştırmışlardır. Hidayet sahibi değildirler, çünkü Milli Görüş gömleğini çıkardıkları için hidayetleri kararmış, mübarek İslam medeniyetini bırakıp Hristiyan medeniyetine dahil olmayı gaye edinmeye kalkışmışlardır. Faizci kapitalist nizam bekçisidirler ve Siyonizm'in tahsildarıdırlar. Temel vasıfları budur. Seçimde dış güçlerin her türlü seferberlik halinde yaptıkları hazırlıklara mukabil, inancımızla, imanımızla bunları bertaraf edeceğiz inşallah.''

Erbakan, açıklamalarının sonrasında bir basın mensubunun 'HAS Parti'nin bugün yaptığı kongreyle ilgili değerlendirmeniz nedir?' yönündeki sorusuna ''Hiçbir şeydir. Böyle şeylere ayıracak vaktimiz yok'' karşılığını verdi.
 
cihan

 



Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,863 µs