En Sıcak Konular

Hüseyin Çelik: Ağız tadımızı kaçıranlara fırsat vermeyelim

28 Kasım 2010 14:04 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik, memleketin ağız tadını kaçırmak isteyenlere fırsat verilmemesi durumunda Türkiye'nin yarınlarının daha güzel olacağını söyledi.

Vanlı işadamı Fevzi Şengül tarafından Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin bahçesinde yaptırılan 120 kişilik kız pansiyonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 1 milyon 200 bin liraya mal olan pansiyonun açılış törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Hüseyin Çelik ile İkran Dinçer, Kayhan Türkmenoğlu ve Kerem Altun ile Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, hayırsever işadamı Fevzi Şengül ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, 2003-2010 yılları arasında Van'da yapılan eğitim kurumları hakkında bilgi verdi. 2003 yılında Van'daki pansiyonların 6 bin 214 yatak kapasiteye sahip olurken, bugün bu sayının 14 bin 800 yatak kapasitesine ulaştığını vurgulayan Vali Karaloğlu, "2003 yılında Van genelindeki bütün okullarımızda 500 adet bilgisayar varken bugün 9 bin civarında bilgisayarımız var, teknoloji sınıflarımız var. 2003 yılında yüzde 5 olan okul öncesini yüzde 80'lere,

ilköğretimi yüzde 100'e ve yüzde 23 olan ortaöğretim oranını ise yüzde 49'a çıkardık. Bu sayı yeterli midir? Tabii ki hayır. İnşallah yakında işadamlarımız, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimizle bu oranı yükselterek Türkiye ortalamasını bulacağız." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise kız çocuklarını okutmayan toplumların akıllarının yarısını kaybetmiş olacağını belirtti. Türkiye'nin de nüfusun yüzde 50'sinin kadınlardan oluştuğunu ifade eden Çelik, daha önce kızların eğitiminin ihmal edildiğini, ancak iktidara gelmeleriyle başlattıkları 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası çerçevesinde binlerce kız çocuğunu okula kazandırdıklarını ifade etti. Her şeyin güllük gülistanlık olmadığını dile getiren Çelik, gidilmesi gereken çok yol olduğunu, ancak Türkiye'de yapılan her 3 okuldan birinin kendi hükümetleri döneminde yapıldığını belirtti. Çelik, "Yeter ki biz birbirimizi sevelim. Yeter ki 73 milyon insan olarak kardeşliğimize gölge düşürmeyelim, düşürmek isteyenlere de müsaade etmeyelim. Yeter ki sen Türk'sün ben Kürt'üm, sen Alevi'sin, ben Sünni'yim, sen şusun, ben buyum hesabını yapmayalım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığını ortak payda olarak kabul edelim. Bu ülkenin vatandaşları olarak birbirimize kem gözle bakmayalım. Birbirimizi sevelim. Bu memleketin ağız tadını kaçırmak isteyenlere de fırsat vermeyelim. Bunu yaptığımız zaman Türkiye'nin yarınları, sizlerin ve çocuklarımızın yarınları ben eminim çok daha güzel olacaktır." diye konuştu.

Vanlı hayırsever işadamı Fevzi Şengül de eğitimin sadece devlet eli ile yapılmayacak kadar önemli olduğunu kaydetti. Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra eğitime pek önem verilmediğini ileri süren Şengül, bunun da en büyük sebebinin eğitimin yaklaşık 20 yıl gibi uzun bir vadeye yayılmış olması olduğunu kaydetti. Artık şimdi eğitim yaşının 2 yaşına kadar indiğini belirten Şengül, "Başta işadamları, sivil toplum örgütleri ve gücü yeten herkesin elini taşın altına koyması gerekir." diye konuştu.

Van Valisi Münir Karaloğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yapılan konuşmaların ardından işadamı Şengül'e bir de teşekkür plaketi verdi. Düzenlenen tören, pansiyonun açılış kurdelesinin kesimi ile sona erdi.
 
cihan



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs