En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto ettiler

28 Kasım 2010 13:16 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle buluşmasını protesto eden iki farklı grup eylem yaptı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren adeta güvenlik alarmına geçen polis, Genç Siviller'in de aralarında bulunduğu grupların ofis önünde eylem yapmasına izin vermedi.

Başbakan Erdoğan saat 13.00'da Dolmabahçe Buluşmaları kapsamında üniversite rektörleri ile bir araya geliyor. Bu toplantı öncesi ofisin çevresinde de hareketlilik yaşanıyor. Sabah saatlerinden itibaren eylem yapılacağı bilgisini alan polis ekipleri Başbakanlık ofisinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Çevrede bulunan yüksek binaların tepesine keskin nişancılar yerleştirildi. PKK'nın kuruluş yıl dönümü olması münasebetiyle terör ekipleri de ofisin etrafında yoğun güvenlik önlemi aldı. Kaldırımlarda resmi ekiplerin yanı sıra sivil ekiplerde güvenlik için hazır bekletiliyor.

Ellerinde pankartlarla ofisin önüne doğru yürümeye başlayan bir grubun önünü polis ekipleri ofise yaklaştıkları sırada kesti. Başbakanlık ofisine yumurta atmak isteyen öğrenciler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Başbakanı protesto ettiği için hapis cezası alan öğrencilerin de aralarında bulunduğu grup yumurtalı saldırı isteğinde ısrar edince polis ekipleri öğrencilerin önüne barikat kurdu. Öğrenciler ofisin önüne gidemeyeceğini anlayınca yumurtayı yola fırlattı. AK Parti ve YÖK aleyhinde slogan atan grup daha sonra olay yerinden ayrıldı.


GENÇ SİVİLLER DE EYLEM YAPTI

Eylem yapan ikinci grup ise Genç Siviller oldu. "Şiir okumak 4 ay pankart açmak 15 ay" yazılı dövizler açan grup Başbakanlık ofisinin önünde açıklama yapmak istedi; ancak polis gruba izin vermedi. Açıklama yapmak için ofisin önünden uzaklaşan grup, kaldırım üzerinde basın açıklamasını yaptı. İTÜ'de protesto eylemi yapan öğrencilerin ceza almasından rahatsız olduklarını söyleyen eylemciler, "Herkes her görüşünü ifade etmek için şiddet içermeyen eylem yapma hakkında sahiptir. Biz bu hakkımızı defalarca kullandık. Sesimizi duyurduk. Düşüncelerimizi paylaştık. Zaman zaman sözlerimizle muhataplarımızın canını acıttık. Bunu yaparken tek güvencemiz demokrasinin çıtasının yükselmiş olmasıydı. Fakat İTÜ'lü öğrencilere verilen bu ceza hepimizin cesaretini kırmıştır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan toplantı için rektörlerde ofise gelmeye başladı. Rektörlerin araçları ofisin bahçesine alınmadı. Rektörler ofise yürüyerek girdi.

cihan



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,634 µs