Gül'den cevap | " /> Gül'den cevap | "/>

En Sıcak Konular

Minare utancına Gül'den cevap

28 Kasım 2010 09:48 tsi
Minare utancına  Gül'den cevap Minare yasağı konusunda mahcup olan İsviçre yönetiminine Cumhurbaşkanı Gül'ün cevabı.

İsviçre'deki temasları içinde Cumhurbaşkanı Doris Leuthard ile de biraraya gelen Cumhurbaşkanı Gül, İsviçre yönetiminin minare yapımına referandum sonucunda yasak getirilmesinden dolayı çok mahcup olduğunu söyledi.

İsviçre temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, dönüş yolunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Temasları sırasında minare yasağının gündeme gelip gelmediği yönündeki soru üzerine Gül, İsviçrelilerin yasak konusunda çok mahcup olduklarını söyledi. Gül, "Minare konusunda mahcuplar tabii. Ama halk öyle karar vermiş, yapacakları bir şey yok. Onlara, 'Müslümanlar için zaten bütün yeryüzü mescit' dedim. Yasak başlayınca başka adımlar da gelir, bu sizin imajınızı bozar dedim. Yönetim olarak bundan kaygılılar. Zaten yönetim desteklememişti" diye konuştu.

KIBRIS GELİŞME OLABİLİR

Annan Planı'nda olduğu gibi İsviçre'nin yenidenKıbrıskonusunda devreye girmesinin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Gül, bu konuda 2011 yılında gelişmeler olabileceği sinyalini verdi. İsviçre'nin Kıbrıs ve Ermeni meselesinde yeniden devreye girme isteğinde olduğunu belirten Gül, "Gerek Kıbrıs, gerek Ermeni konusunda gayet tecrübeli ve arzulular. Bu tür konularda aracı olma niteliğine sahip bir diplomatik gelenekleri var. Ben de destekledim" dedi.

RUSYA'NIN ÇABALARI

Ermeni meselesinin çözümüne yönelikTürkiyeile Ermenistan arasındaki görüşmelerin başlaması için İsviçre veRusyabaşta olmak üzere ciddi çabaların bulunduğuna dikkat çeken Gül şunları söyledi: "Şu anda bölgede ilgili ülkelerin liderleri olarak gayretler var. Rusya da dahil buna. Rus liderler hem Medvedev, hem Putin iyi niyetli olarak bir çalışma yürütüyorlar. İstişare içindeyiz karşılıklı olarak. Bu olay bütün Kafkasya'nın istikrarı açısından önemli. O yüzden bu işlere ne kadar yukarıdan, büyük ölçekten bakılırsa o kadar yararlı olur. Kafkasya'nın istikrarı Avrupa ile Asya arasında duvarları kaldırıyor. Avrasya'nın potansiyeli ortaya çıkıyor. Güvenlik sorunları çözülünce Avrasya'nın potansiyeli fışkırır."

Ekmeğimiz ve müziğimizi paylaşamıyoruz

Nisan ayı ile birlikte soykırım iddialarının gündeme getirileceğinin hatırlatılması üzerine Gül şu karşılığı verdi: "Biz şu tarih geliyor, ondan dolayı şu işleri yapalım demiyoruz. Kimse Türkiye'yi bir baskı altında zannetmesin. Bir baskı altında Ermenistan'la yakınlaşmayı istiyor diye düşünülmesin. Amerikalı dostlarımız, Ermeni dostlarımız böyle düşünmesin. Türkiye olaya Kafkasya'nın istikrarı açısından bakar. Komşusu Ermenistan ile ilişkiler içerisinde olmayı ister. Nihayetinde aynı toprakların insanlarıyız. Ermenistan'a giderseniz ekmeğini, müziğini paylaşamayız. Bakın 'Sarı Gelin'i paylaşamıyoruz. Tarih boyunca da iyi ilişkilerimiz var. Biz böyle özgüvenle bakıyoruz."

yenişafak



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,135 µs