sürpriz hamle! | " /> sürpriz hamle! | "/>

En Sıcak Konular

CHP’de sürpriz hamle!

28 Kasım 2010 09:35 tsi
CHP’de sürpriz hamle! 

Parti içinideki cepheleşmeye son vermeyi düşünen CHP liderinin sürpriz bir karar aldığı iddia ediliyor.

Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun yeni Parti Meclisi'nin belirlenmesi için aralık ayında yapılması planlanan seçimli kurultayda, gündeme genel başkanlık seçimini de koyabileceği konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şanlıurfa ve Diyarbakır gezisinin gerçekleştiği günlerde, Karadeniz'de bulunan eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın bu gezileri Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) bazı üyelerin kurultay direncini kırdı. Kılıçdaroğlu'nun, aralık ayında yapılması planlanan ve Parti Meclisi'nin (PM) yenileceği seçimli kurultayda, gündeme genel başkanlık seçimini koyabileceği belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Baykal'ın Karadeniz gezisinin, Kılıçdaroğlu'nun Güneydoğu ziyaretine karşılık gerçekleştirildiği görüşünü dile getiren MYK üyeleri, Kılıçdaroğlu'na kurultay konusunda destek kararı aldı. Buna göre, kurultayla ilgili nihai kararı, Kılıçdaroğlu, yarın yapılacak MYK sonrası verecek.

Kılıçdaroğlu'nun PM'nin yenileceği seçimli kurultayda, gündeme genel başkanlık seçimini de koyabileceği iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun kurultayda güven tazelemek isteyebileceği, Baykal ve Sav cepheleri şeklinde görünen cepheleşmeye de son verebileceği konuşuluyor.

MYK'nın yarınki toplantısının ardından kurultay tarihinin netleşmesi ve çağrının yapılması durumunda, tüzüğe göre 3 Aralık'ta toplanması gereken PM'ye gerek kalmayacağı belirtiliyor.

BAYKAL'A BDP ŞİKAYETİ

CHP'de, Kılıçdaroğlu ve Baykal arasında, Güneydoğu ve Karadeniz üzerinden gerçekleşen mesajlaşmalar, bununla sınırlı değil. İttifak iddiası tartışmalarına Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, son noktayı koysa da, milletvekilleri arasında hararetli tartışmalar devam ediyor. Milletvekillerinin, Baykal'ı ziyaret ederek, bu konudaki şikayetlerini ilettiği belirtildi.

AKLIM ALMIYOR

Baykal'ın ise milletvekillerine, "İttifak iddialarını aklım almıyor. Genel Başkan, grup konuşmasında net bir şekilde bunun olamayacağını açıkladı. Ancak tartışma başladığı gün, bu iddiaların önü net şekilde kesilmeliydi" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun yönetimden tasfiye ettiği Genel Sekreter Önder Sav'ın da ittifak iddiası ile ilgili olarak kurmaylarına, "CHP; BDP çizgisine getirilemez. CHP'nin kırmızı çizgileri nettir. Konumu ne olursa olsun hiç kimse bu çizgileri aşamaz" değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Kurultay kararının alınması ve parti yönetiminin belirlenmesi yönteminin netleşmesini bekleyen Sav'ın, kurultayın hemen öncesi "eksen kayması" tartışmasını yeniden başlatabileceği ve özellikle Tekin'e yönelik eleştiriler dile getirilebileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun PM'de kendisine yakın isimlere kontenjan tanıyıp tanımaması konusunda beklemede olan Baykal ve Sav cephelerinin ikinci adam düzeyinde temasta olduğu konuşuluyor. Sav'a yakın bazı isimlerin Sav'ı dışlayarak, Baykal ile birlikte hareket edebileceği de konuşulan diğer iddialar arasında.

REZERVASYON İDDİASI

Bu arada Zaman, Star, Sabah ve Akşam gazetelerinde dün, "Kulislerde, Atatürk Spor Salonu ile 24-25-26 Aralık tarihleri için ön anlaşma yapıldığı, danışman düzeyindeki kişilerin salon boş mu diye bilgi aldığı iddiaları konuşuluyor" şeklinde haberler yer aldı. Ancak CHP Genel Merkezi, bu haberleri teyit etmedi.

İL BAŞKANLARI KARAR VERECEK

Parti yönetiminin blok ya da çarşaf liste ile belirlenmesi kararını il başkanları verecek. CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultayın hemen öncesi il başkanlarını toplantıya çağıracak.

Kılıçdaroğlu, genel başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana "parti içi demokrasi ve çarşaf liste" vurgusu yapıyor. Bu nedenle yöntem kararını il başkanlarına bırakarak, olası blok liste kararında gelecek tepkileri "örgüt kararı" diyerek kesmeyi hedefliyor.
Kılıçdaroğlu'nun il başkanları toplantısından "blok liste" kararı çıkararak PM'yi tamamen kendi isimlerinden oluşturması, Baykal ve Sav ekiplerini dışlaması durumunda, kurultayda "çarşaf liste" ile yönetimin belirlenmesi yönünde önerge verilebileceği ve "çizik operasyonu" yaşanabileceğine işaret ediliyor.

bugün



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs