PKK ricası | " /> PKK ricası | "/>

En Sıcak Konular

ABD'den Türkiye'ye PKK ricası

28 Kasım 2010 09:24 tsi
ABD'den Türkiye'ye  PKK ricası Wikileaks'ın yayınlayacağını duyurduğu haber ABD'de paniğe neden oldu.

Wikileaks'ın tarihin yeniden yazılacağını iddia ederek yayınlayacağını duyurduğu haber ABD'de paniğe neden oldu. Beyaz Saray ,Wikileaks’ın açıklayacağını duyurduğu belgelerle dünyada müttefiklerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı.
 
** Washington, İngiltere, Türkiye, Kanada, İsrail, Norveç ve İtalya’yı bilgilendirerek olası büyük tepkileri önlemek istiyor.

** Haber merkezlerine yansıdığına göre 3 milyon “gizli” ibareli belgenin internete düşmesi an meselesi...

** Beyaz Saray’ın Kürt terörizmi diye ifadelendirdiği PKK ile tarihi ilişkisi bütün ayrıntıları ile ortaya çıkacak. 

Wikileaks'm tarihin yeniden yazılacağını iddia ederek yayınlayacağını duyurduğu haber ABD'de paniğe neden oldu. Beyaz Saray'ın İngiltere, İtalya, İsrail, Norveç ve Türkiye'yi arayarak konuyla ilgili bilgi verdiği açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü P.J Crowley ise dünya başkentlerinde ciddi bir diplomasi yürütüyor. ABD'nin Ankara Büyüelçiliğinin ise Türkiye'yi bilgilendirerek üstü kapalı 'özür dilediği' belirtildi.

Amerikalı diplomatlar da müttefiklerini, WikiLeaks internet sitesi tarafından açıklanacağı ifade edilen belgelere ilişkin bilgilendiriyor. İngiltere Başbakanı David Cameron'ın sözcüsü Steve Field, ABD Büyükelçisi Louis Susman'ın, "belgelerin olası içeriğine ilişkin İngiltere hükümetine bilgi verdiğini'' söyledi.

ABD yönetimi şokta

İtalya'da da Dışişleri Bakanı Franco Frattini, ABD Dışişleri Bakanlığı ile görüştüğünü, belgeler arasında İtalya ile ilgili olanların da bulunacağının, belgelerin sayısının binlerce olacağının, içeriklerinin ise şimdiden tahmin edilemeyeceğinin söylendiğini ifade etti. Kanada ve Norveç hükümetleri de olası belgelere ilişkin kendilerine ABD tarafından bilgi verildiğini açıkladı.

ABD'nin, İsrail'i de bilgilendirdiği kaydedildi. Belgelerin hafta sonunda açıklanması bekleniyor ancak zamanlama konusunda kesin bir açıklama yapılmadı. ABD'nin Irak Büyükelçisi James F. Jeffrey, açıklanacak belgelerin içeriğinden kaygılı olduklarını, belgelerin açıklanmasının uluslararası diplomaside güçlüğe yol açacağını söyledi. Jeffrey, "Yeni belgelerin açıklanacak olmasından dolayı kaygılıyız" dedi. Bu arada belgelerle ilgili notlar haber merkezlerine yağmaya devam ediyor. Türkiye ile ilgili olanlann ise tarihe ışık tutacak nitelikte olduğu belirtildi.

İngiltere'nin Libya ile Lockerbie pazarlığı ile ilgili belgeler beklenirken ABD'li diplomatların dünya çapında "istenmeyen adam' ilan edilme riskinin bulunduğu kaydedildi.

Ankara'da kritik görüşme

VVikileaks'in açıkladığı belgelerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Ankara'da kritik bir görüşmenin yapıldığı ortaya çıktı. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki üst düzey bir diplomatın Türk Dışişleri Bakanlığı'na giderek çıkması beklenen belgelerle ilgili olarak bilgi verdiği öğrenildi.

ABD'nin Irak'ta PKK'ya silah ve lojistik yardım yaptığı iddiasını içeren belgelerin VVİkileaks'ta çıkacağı konusunda Türk Dışişleri'ni bilgilendiren ABD'li diplomatın, "Belgeleri dikkate almayın, ilişkilerimiz zarar görmesin" mesajını ilettiği belirtildi.

bugün



Bu haber 1,842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,721 µs