En Sıcak Konular

Çin 199 altın madalyayla birinci oldu

27 Kasım 2010 21:06 tsi
16. Asya Oyunları bugün Çin'in güneyindeki Guangzhou kentinde sona ererken, ev sahibi Çin 199 altın madalyayla oyunları birinci tamamladı.

Bu akşam yapılan kapanış töreninde oyunların sona erdiğini duyuran Asya Olimpiyat Konseyi Başkanı Ahmed Fahd, 16. Asya Oyunları'nın muhteşem olduğunu söyledi. Fahd, Guangzhou'daki spor müsabakalarının Asya Oyunları tarihindeki değerli hazinelerden biri olarak insanların kalplerine kazınacağını belirtirken, konuşmasının sonunda Çince olarak da Guangzhou halkını tebrik etti.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Devlet Müşaviri Liu Yandong'un da katıldığı kapanış töreninde "Lütfen Geride Şarkını Bırak" ana konulu gösteri sergilendi ve Asya'daki farklı kültürleri anlatan şarkılardan oluşan gösteride, Asya ülkelerindeki uygarlıklar sergilendi. Sonrasında ise Asya Olimpiyat Konseyi'nin bayrağı indirildikten sonra, Guangzhou ile Güney Kore'nin Inchon kentleri arasında Asya Oyunları'nın meşalesiyle Asya Olimpik Konseyi Bayrağı'nın devir teslim töreni yapıldı ve oyunların simgesi olan meşale söndürüldü.

16 gün süren oyunlarda Çin kafilesi, 199 altın, 119 gümüş ve 98 bronz madalyayla toplamda 416 madalya alırken, altın madalya ve madalya sıralamalarının her ikisinde de ilk sırada yer aldı. İkinciliği 76 altın, 65 gümüş, 91 bronz ile toplamda 232 madalyayla Güney Kore, 48 altın, 74 gümüş, 94 bronz ve toplamda 216 madalyayla Japonya da üçüncü oldu. İran ise 20 altın, 14 gümüş, 25 bronz ve toplamda 59 madalyayla dördüncü, Kazakistan ise 18 altın, 23 gümüş, 38 bronz ve toplamda 79 madalyayla oyunları beşinci sırada bitirdi.

Oyunlarda iki oyuncu üç dünya rekoru kırarken, bir sporcu da bir dünya rekorunu egale etti. Oyunlarda ayrıca 12 Asya rekoru kırılırken, iki adet de doping vakası yaşandı.

Asya'daki 45 ülke ve bölgeden on bine yakın sporcunun katıldığı oyunlarda madalya kazanan 36 ülke ve bölgeden 29'u evlerine altın madalya götürme başarısını gösterdi. Böylece 15. Asya Oyunları'na göre altın madalya kazanan ülke sayısı üç arttı.

1951'de başlayan Asya Oyunları'na başkent Pekin de 1990 yılında ev sahipliği yapmıştı.



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,936 µs