En Sıcak Konular

Savcı Öz ses kaydını incelemeye aldı

27 Kasım 2010 15:55 tsi
Savcı Öz ses kaydını incelemeye aldı Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz, Albay Ünal Atabay'a ait olduğu iddia edilen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanmasında görev aldığı şeklindeki ses kaydını incelemeye aldı.

Islak imzalı belge soruşturmasını yürüten savcı Öz, ses kaydını incelemeye aldı. Polise talimat veren Öz, ses kaydının kime ait olduğunun bulunmasını istedi. Emniyetten gelecek bilgiye göre Öz'ün ses kaydının sahibini ifadeye çağırması bekleniyor.

Söz konusu ses kaydının ardından Islak imzalı belge davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, 11 Kasım 2010'da Silivri'de görülen duruşmada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vererek ses kaydı internete düşen kişinin Genelkurmay Karargahı'nda görevli bir albay olduğunu, bu kişinin anlattığı konudan haberi olmadığını söylemişti. Çiçek, kendisi hakkında bir takım iddialarda bulunan bu kişinin mahkeme tarafından dinlenmesini talep etmişti.

Kara Kuvvetleri İç Güvenlik Harekat Şube Müdürü Albay Ünal Atabay'a ait olduğu iddia edilen ve internete düşen ses kaydında, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı, ben kuvvetteyken, Genelkurmay ile kuvvetler arası sürekli görüş alışverişi yapıla yapıla hazırlanan bir plan. Ben de o plan üzerinde, ucundan kenarından çalıştım. Yani onun içerisindeki görüşlerden bir kısmı da benim görüşlerimdir. Fazla fazla şeyler vardır. Bilgi destek ile beraber çalışıyorduk." ifadeleri yer almıştı.



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,648 µs