En Sıcak Konular

Trafik kazalarında hastane giderlerini devlet karşılayacak

27 Kasım 2010 10:35 tsi
Trafik kazası yapanlar kusurlu olsa da artık masraflarını devlet karşılayacak.

2 yıldır kaza sonrası hastane masraflarını vatandaşın cebinden ödemek zorunda kaldığını söyleyen Sosyal Güvenlik (SGK) Kurumu Başkanı Emin Zararsız, mevzuatta yaptıkları değişiklikle bu durumun önüne geçtiklerini söyledi. Zararsız, masrafların devlet tarafından karşılanması sürücünün Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında olmasının yeterli olduğunu söyledi.

SGK Başkanı Emin Zararsız, sosyal güvenlik sistemi ve çalışma hayatındaki yeniliklere ilişkin Cihan'a önemli açıklamalarda bulundu. Bunların başında, trafik kazaları sonrası tedavi masraflarının ödenmesi konusunda yaşanan kargaşanın ortadan kaldırılması için attıkları adımı sayan Zararsız, şu bilgileri verdi:

"SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı dönemlerinde trafik kazalarını yine devlet ödüyordu. Ancak Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan düzenleme ile kaza sonrası bedeni hasarların karşılanması için Sağlık Bakanlığı bünyesinde döner sermaye fonu oluşturuldu. Döner Sermaye'nin karşılaması için özel trafik sigortalarında düzenlemeler bulunuyordu. Kendi kusuruyla trafik kazası yapanların sağlık gideri ise sigortaca karşılanmıyordu. Bu düzenleme yüzünden trafik kazalarının sağlık giderlerini 2 yıldır SGK karşılamıyor. Vatandaşlarımız sağlık hizmetini alıp ücretini kendisi ödüyor ya da Sağlık Bakanlığı'na müracaat ederek, ödenmesini talep ediyorlardı."

Emin Zararsız, yeni paket ile bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak düzenlemeler yapıldığını belirterek, artık trafik kazalarında GSS kapsamındaki herkesin masraflarını SGK'nın ödeyeceğini kaydetti. Masrafların Hazine tarafından belirlenen oranlarda özel sigorta şirketlerinden alınacağını da ifade eden Zararsız, "Vatandaşımız, GSS olmak kaydıyla; sigorta şirketine müracaat etmeden, kusur kimdeydi bakmadan hizmetlerini alacak. Sigorta şirketlerinin ne kadarının bedeni ne kadarının maddi hasarlar için ödendiği Hazine'de bulunuyor. Biz bedeni hasar için ödenen primlerin bir kısmını alacağız." açıklamasında bulundu.

BAĞ-KURLU İKİ KERE PRİM ÖDEMEKTEN KURTULUYOR

Bağ-Kur'lularda 10 yıldan az primi olanlardan yüzde 10 sağlık primi kesintisi yapıldığına da işaret eden Emin Zararsız, esnaf emeklilerine de şu müjdeyi verdi: "Memur, işçi olarak çalışan Bağ-Kur'lunun bu hizmetleri sağlık primi kesintisi olarak düşmüyordu. Gerekli zamanın tamamlanması anlamında sıkıntı yaşanıyordu. Bağ-Kurlularımız işçi, memur olarak çalışmışsa adına normal prim yatmışsa o yatan primlerini kendi hesabına aktarılacak. Böylece o kesintiden kurtulmuş olacak."



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,883 µs