AB'ye sert çıktı | " /> AB'ye sert çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan, AB'ye sert çıktı

26 Kasım 2010 20:11 tsi
Başbakan Erdoğan, AB'ye sert çıktı Türkiye ile Hırvatistan'ın AB ile eş zamanlı olarak müzakerelere başladığını söyleyen Erdoğan, AB'ye sert çıktı.

'AB ipe un serdi, hala da devam ediyor'    

Hırvatistan Başbakanı'nı ağırlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye sert çıktı. Türkiye'nin AB'ye resmi müracaatının 1963'de yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Biz 1963'de Hırvatistan diye bir devlet yokken başladık. Resmi müracaatımızdan 50 yıl geçmesine rağmen çok farklı bahanelerle AB ipe un serdi, hala da devam ediyor." dedi.

Başbakan Erdoğan ve resmi ziyaret için Ankara'ya gelen Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yaptılar. Erdoğan'ı ülkesine davet eden Kosor, ülkesinin NATO üyeliği sürecinde verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür etti. Türkiye'nin küresel krize rağmen yüzde 11'lik bir büyümeyi yakalamasından övgü ile bahseden Kosor, ülkesine gelen Türk turistlerin sayısının yüzde 45 arttığına işaret etti. Yatırımlarla ilgili 30 büyük projeyi Türkiye'ye tanıtmak istediklerini kaydeden Kosor, Türk şirketlerinin projelerini de incelemek istediklerini belirtti. Slovenya, Sırbistan ve Hırvatistan demiryollarının birleştiğini ifade eden Kosor, Türkiye'den Avrupa'ya giden malların bu demiryoluna yönlendirilmesini önerdi.


TİCARET HEDEFİ 1 MİLYAR EURO

Hırvatistan ile 2013 sonu itibari ile 1 milyar euro dış ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Başbakan Erdoğan ise Bosna Hersek'te ve tüm Güneydoğu Avrupa'da kalıcı barış için iki ülkenin önemine dikkat çekti. İki ülke işadamlarının katılımı ile ortak alt yapı ve sosyal projeler geliştirilmesini öneren Erdoğan, "Üçüncü ülkelerde ortak iş de yapabiliriz." dedi.


BAŞARININ SIRRI İSTİKRARDA

Hırvat gazeteciler yüzde 11'lik büyümeyi hatırlatarak Erdoğan'a başarılarının sırrını sordu. 8 yıldır iktidarda olduklarını hatırlatan Erdoğan, "Tek başına iktidar birçok kolaylığı beraberinde getirdi." ifadesini kullandı. Mali disiplinden taviz vermediklerini, bu sayede ülkede güven ve istikrarı temin ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Göreve geldiğimizde ekonomi dibe vurmuştu. Kısa sürede tırmandırdık. 2008 küresel kriziyle birlikte tüm dünyadaki bankalar sigorta şirketleri batarken bizde kimse batmadı. Biz hiçbir bankaya devlet desteği de sağlamadık. Dünya devleri bile verdi. 'Herkes kendi ayağı üzerinde duracak' dedik." diye konuştu.


"AB İPE UN SERİYOR"

Türkiye ile Hırvatistan'ın AB ile eş zamanlı olarak müzakerelere başladığını söyleyen Erdoğan, AB'ye sert çıktı. Erdoğan, şunlarısöyledi: "Bizim resmi müracaatımız 1963. Biz 1963'de Hırvatistan diye bir devlet yokken başladık. Resmi müracaatımızdan 50 yıl geçmesine rağmen çok farklı bahanelerle AB ipe un serdi, hala da devam ediyor. Tüm fasıllarla ilgili dersimizi çalışıyoruz. Kurumlarımızı buna göre oluşturmuşuz. Zaman geliyor 'Türkiye nüfusu çok fazla', 'Türkiye büyük bir ülke' diyorlar. Varsın devam etsinler, biz de yolumuza devam edeceğiz."


"IMF'SİZ AYAKTAYIZ"

IMF ile yeni bir stand -by anlaşması yapmadıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "3 yıl oluyor ve stand- by anlaşmasını imzalamıyoruz. Bize 'bir an önce imzalayın' diyen çevreler simdi 'IMF'siz de oluyor' diyor. Bu ilkelere sadakatle sarılmamızdan kaynaklandı. Girişimciler teşebbüslerini devam ettirdi. Sürekli bir arayış içinde oldular. Yatırımcılar koşuşturarak krizi fırsata dönüştürdüler. 6 seçim geçirdik. Bunların hiçbirinde seçim ekonomisi uygulamadık. Bütçeyi aynen uygulamaya koyduk. Herhangi bir yeni adım atalım, siyasi amaçlı yatırım yapalım demedik. Yine seçim var, 2011 bütçesini de biz yine seçim ekonomisi olarak yapmayacağız." şeklinde konuştu.
 
cihan



Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs