En Sıcak Konular

Bahçeli'den 3 general açıklaması

26 Kasım 2010 15:23 tsi
Bahçeli'den 3 general açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üç generalin açığı alınmasını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yıpratılması olarak değerlendirdi.

Antalya ziyareti öncesinde Ankara'nın Polatlı ilçesine giden ve Cuma namazını burada kılan MHP lideri Bahçeli, daha sonra ilçeyi gezdi. Basın mensuplarının 'üç generalin açığa alınmasını' sorması üzerine Bahçeli, bu yapılan işlemle ordunun yıpratılmaya çalışıldığını öne sürdü. TSK'nın milletin gözbebeği olduğunu belirten Bahçeli, ''Kimse ordumuzu yıpratmaya kalkmamalı.'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aşırı derecede yıpratılması yolunda çok yönlü bir propaganda olduğunu ileri süren Bahçeli, "Bu çok yanlıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri milletin eseridir. Herkesin, göz bebeği gibi korumasını temenni ederim. Özellikle de Güneydoğu Anadolu'da mücadele vermiş komutanlar üzerinden yıpratıcı ve zulme varan, hukuk yoluyla her türlü mücadelesini siyasi iktidar yürütmeli. Ama hukuka saygı duymadan bir takım adımlar atması çok yanlış görüşler de doğurabilir. Bu bakımdan siyasi iktidarın, Milliyetçi Hareket Partisi olarak dikkatlerini çekmek ve uyarmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"KİMSENİN TSK İLE RESTLEŞMEYE NE İMKANI, NE GÜCÜ, NE DE ŞANSI VAR"

Bir gazetecinin, 'Hükümet ve asker arasında generallerin açığa alınmasının bir inatlaşma, restleşme olduğu değerlendiriliyor. Siz böyle düşünüyor musunuz?' sorusuna ise Bahçeli, "Silahlı kuvvetlerle milletin hiçbir ferdinin restleşmeye ne şansı vardır, ne imkanı vardır, ne de gücü vardır." cevabını verdi.

Bahçeli, "Bunlar çok yanlış ifadelerdir. O sebepten dolayı bunları televizyonlarda kullananlar zaten Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için görevlendirilmiş insanlar gibilerdir. Bu sebepten dolayı bu tür kavramaları kullanmamak lazımdır. Silahlı Kuvvetler'in çalışma düzenini, yüksek moralini, Türkiye'nin en fazla birlik beraberliğe, ülke bütünlüğüne ihtiyaç duyduğu bir ortamda sarsmak, zannediyorum birilerine hizmet etmek olmaktadır." dedi.

Bahçeli, daha sonra Polatlı esnafını ziyaret ettikten sonra, karayolu ile Antalya'ya hareket etti.

CİHAN
 
 



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,156 µs