En Sıcak Konular

"Kuzey Kore, çatışmada daha fazla kayıp vermiş"

26 Kasım 2010 15:17 tsi
Kuzey Kore ile Güney Kore arasında geçtiğimiz gün yaşanan kısa çatışmada, en çok kayıp veren tarafın Kuzey Kore olduğu iddia edildi.

Güney Kore Jungang İlbo gazetesinin haberine göre, Kuzey Kore’nin 23 Kasım’da Güney Kore'nin Yeonpyeong Adası’nı topçu atışına tutması ile başlayan kısa süreli çatışmada Kuzey Kore'nin daha fazla kayıp verdiği bildirildi. Kuzey Kore’nin yerel saatle 14.34’te başlayan topçu atışına, Güney Kore yaklaşık 13 dakika sonra cevap vermişti. Adada bulunan Güney Kore deniz kuvvetlerine bağlı birlikteki 6 tane K-9 mobilize toplardan 2 tanesi çatışma sırasında bozuktu.

Çatışma bitmesine doğru ölü olmamasına rağmen, ağır yaralanan Güney Kore deniz kuvvetlerine bağlı 2 asker hayatını kaybetmiş, adadaki askeri birlikte çalışan 55 ve 58 yaşlarında iki sivil de yaşamlarını yitirmişti. Olaydan sonra 24 saat boyunca Kuzey Kore’deki kayıplar hakkında ise bilgi yoktu.

Jungang İlbo’nın bu gün geçtiği haberde, askeri yetkililerin verdiği istihbarata göre, Güney Kore’nin geciken top atışları Kuzey Kore tarafta büyük hasara sebep oldu. Gelen istihbarata göre, Güney Kore'nin top atışları Kuzey Kore'deki Mudo ve Geameori’de büyük yangınlara sebep olurken, askeri kayıbın da fazla olduğu yönde. Ayrıcı saldırı sırasında güvenlik sebepleri ile Kuzey Kore bölgedeki radyo yayınlarını kestiği belirtildi.

Çin basınında ise ‘Kuzey Kore'deki insani kayıp 4’ten fazla olduğu kesin’ yönünde haberler yayımlanırken, ‘Kuzey Kore’nin bir süre insani kayıp konusunda açıklama yapmayacak’ ifadeleri yer aldı.

Cihan



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,522 µs