En Sıcak Konular

Polisten çocuklara uyarı

26 Kasım 2010 11:28 tsi
Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, ebeveynlere, "Çocuklarınız tanımadıkları insanlardan para veya herhangi bir hediye almasın" uyarısında bulundu.

Çocukların odalarında bilgisayarla başbaşa kaldığını da hatırlatan emniyet müdürlüğü yetkilileri, ailelerin bu konuda da dikkatli olmalarını istedi.

Özellikle tatil günlerinde çocukların park ve eğlence merkezlerinde vakit geçirdiğine dikkat çeken Bursa Çocuk Şube Müdürlüğü, resmi internet sitesinde çocuklara bir dizi tavsiyelerde bulunuyor. Çocukların kadın yada erkek, tanımadıkları kişilerin arabasına binmemesinin istendiği açıklamada, çocukların yardım isteyen yabancılarla konuşmaması, onlarla bir yere gidilmemesi tavsiye ediliyor. Çocuk polisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Arkadaşlarınızdan ayrılmayın, ıssız yerlerde, boş yollarda, boş parklarda, yıkıntı veya terk edilmiş binalarda veya çevrelerinde bulunmayın, oynamayın. Evde tek başınıza iken kapınızı yabancılara açmayın. Telefonda tanımadığınız kimselere kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermeyin. Sizi oynarken, yolda yürürken, okul bahçesinde bulunduğunuzda takip eden, gözleyen, izleyen varsa bunu hemen ailenize, öğretmeninize, büyüklerinize veya polise bildirin. Tehlike hissettiğiniz zaman koşun, bağırın ve yardım isteyin. Size zarar vermek isteyen kişi veya kişilere iyi bakın, tanıyın teşhis edin, araçları varsa plakasını ezberlemeye çalışın. Kendinizi, büyük ya da küçük arkadaşlarınızı koruyun kollayın."


SAKIN ÇOCUKLARINIZI AŞAĞILAMAYIN

Çocuk polisi, çocuklara yönelik suç girişimleri konusunda da anne-babaları uyarıyor. Çocukların her istediğinin ebeveynler tarafından yerine getirmemesinin tavsiye edildiği açıklamada, çocuklara sorumluluklar verilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Anne-babaların çocuklarının yanında kavga etmemeleri gerektiğinin belirtildiği açıklamada, çocuklara aşırı harçlık vererek onları doyumsuzlaştırmamaları ve aşağılanmamasına özellikle dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.


ÇOCUĞUNUZ BİLGİSAYARLA BAŞBAŞAYSA YALNIZ DEĞİLDİR

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü anne-babalara şu uyarılarda bulundu: "Çocuğunuz odasına çekildi ve siz bilgisayarın başında ders çalıştığını düşünüyorsunuz. Ama o odasında yalnız olmayabilir. Bir chat kanalında ise ya da bir Messenger kullanıcısı ise ve çevrimiçi ise bilin ki odasında yalnız değildir. İnternet teknolojisiyle birlikte organize suç örgütleri, terör örgütleri, uyuşturucu örgütleri interneti aktif olarak özellikle haberleşme ve eleman bulma amacıyla kullanmaya başladılar. En çok kullandıkları araçlar chat kanalları ve forum sayfalarıdır."

Emniyet Müdürlüğü, çoklara yönelik işlenen cinsel suçlar konusunda da aileleri uyardı ve bu konuda internetin büyük rolü olduğuna dikkat çekti.
 
cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs