En Sıcak Konular

Antalya'da şiddetli yağış

26 Kasım 2010 11:02 tsi
Antalya'nın Demre ve Kumluca ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle bazı seraları ve evlerin bodrum katlarını su bastı. Evlerine ve seralarına su dolanlar, kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı.

Demre'ye bağlı Beymelek Beldesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış üreticiyi vurdu. Beymelek Beldesi içinden geçen Demre- Finike yolu kıyısındaki yağmur suyu tahliye kanalları aşırı yağış sonucu taştı. Taşan sular nedeniyle kanal kıyısındaki bazı sera ve evleri bastı. Sera içindeki turfanda sebzeler sular içinde kaldı. Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, olay yerine iş makineleri getirerek, tıkanan tahliye kanallarını açtırdı. Yağmurun durmasıyla büyük bir tehlike atlatıldı. Su baskını nedeniyle bazı kişilerin evlerindeki eşyalar kullanılmaz hale gelirken, insanlar evleri ve seralarına dolan suyu kendi olanaklarıyla boşaltmaya çalıştı.

KUMLUCA'DA DA SEL BASKINLARI

Kumluca'da da etkili olan sağanak yağış bazı ev ve seralarda su baskınlarına neden oldu. Sağanak yağış nedeniyle Sarıkavak, Kasapçayırı, Karşıyaka ve Kum mahallelerinde bazı sera ve işçi evleri sular altında kaldı. Kumluca şehir merkezine ulaşımı sağlayan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde de su taşkınlarının yaşanması nedeniyle trafik bir süre diğer şeritten çift yönlü olarak verildi.

Kumluca Belediye Başkanı Ak Parti'li Hüsamettin Çetinkaya, halkın kendi imkanlarıyla ev ve seralarındaki suları boşalttıklarını kaydetti. Kasapçayırı Mahallesi'nde evini su basan felçli bir kişinin polis ve vatandaşların yardımıyla Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü belirten Başkan Çetinkaya, polis ekiplerinin de su baskını riski olan bölgelerde de halkı uyardığını söyledi.

Su baskınları nedeniyle seralarında zararlar oluştuğunu belirten çiftçiler ise yetkililerden yardım istedi.

hurriyet



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,267 µs