En Sıcak Konular

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

26 Kasım 2010 09:57 tsi
İşte yağış beklenen o iller...

Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde görülecek yağışların, Marmara'nın batısı(Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde), Kuzey Ege kıyıları ile Antalya il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar ülke genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta, İç Anadolu, Batı ve Orta Akdeniz, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara ve kuzey Ege'de fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Yağışların Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde) Kuzey Ege kıyıları ile Antalya il genelinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) ayrıca, sabah ve gece Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın, güney ve güneybatılı (Lodos) yönlerden İç Anadolu, Batı ve Orta Akdeniz, Güney ve İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/saat), Marmara ve kuzey Ege'de fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek (Ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmesi vb.) olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerdehava durumuşöyle:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (50- 70 km/saat) şeklinde esecek 20

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 16

İZMİR: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuzey kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek 22

ANTALYA: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 23

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek 22

ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu 10

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu 19

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle:

MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yarın bölgenin batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in Edremit, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde) kuvvetli olacak. Rüzgar bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (50- 70 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Çok bulutlu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar kuzey Ege kıyılarında (Dikili çevreleri) kuvvetli olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Adana'nın kuzey ilçeleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek. Yağışlar Antalya il genelinde kuvvetli olacak. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güneybatılı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla kuzey ve batısı çok bulutlu, Erzincan çevreleri öğle saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,602 µs