En Sıcak Konular

Alman politikacıdan Müslümanlara şok teklif

25 Kasım 2010 13:15 tsi
Alman politikacıdan Müslümanlara şok teklif Müslümanlardan "ihbarcı" olmaları istendi...

Alman Federal Meclis Binası'na biri Türk 6 kişinin saldırı düzenleyeceği iddialarından sonra bu ülkeyi terör korkusu sardı. Başbakan Angela Merkel "terör tehditleri maalesef gerçek" açıklaması yaparken, Merkel'in kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik Partili politikacıdan Müslümanlara şok bir teklif yapıldı.

Koalisyon hükümetinin entegrasyon politikalarından sorumlu sözcüsü Stefan Müller, Almanya'da yaşayan Müslümanlardan "ihbarcı" olmalarını istedi. Müller, "Camilerde şüphelendiğiniz kişileri önce tespit edin sonra da güvenlik güçlerine ihbar edin" dedi.

Müller'in bu talebine Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Genel Başkanı Aiman Mazyek sert tepki gösterdi. Mazyek, Almanya'da yaşayan Müslümanların büyük bir çoğunluğunun inançları nedeniyle suçlanacakları endişesiyle yaşadıklarını belirtti.

Alman gazetesi Neuen Osnabrücker Zeitung'a konuşun CSU'lu politikacı Müller, Almanya'da yaşayan Müslümanların büyük bir kısmının terörle ilgisi olmadığını hatırlattıktan sonra, "İslam'ın radikaller tarafından suistimal edilmesinin önüne geçilmesi Müslüman cemaatinin de yararına" dedi. Almanya'da 2 bin 500 caminin bulunduğunu vurgulayan Müller, cemaatin terör zanlısı olduğunu düşündüğü kişileri güvenlik güçlerine bildirmesi gerektiğini söyledi.

CAMİLERE SALDIRI ARTTI

Almanya Müslümananlar Konseyi Genel Başkanı Aiman Mazyek ise son terör saldırısı iddialarının ardından Almanya'da camilere saldırı ve nefret e-postaları gönderilmesinde büyük bir artış yaşandığını belirtti. Mazyek, "Müslümanların büyük bir kısmı sırf inançları nedeniyle suçlandıkları endişesi yaşıyor" dedi.

MERKEL: TEHDİT MAALESEF GERÇEK

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, ülkedeki terör tehdidi nedeni ile vatandaşların dikkatli olması, ancak korkmaması  gerektiğini belirterek, "Tehditler maalesef gerçek" şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI: PARANOYA YAŞAMAYALIM

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere terör tehdidi tartışmalarında ülkesinde yaşayan Müslümanların "şüpheli" olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Böyle bir önyargının terör tartışmasının doğru yapılmasını engelliyeceğini hatırlatan de Maiziere, "Paranoya yaşamayalım" uyarısında bulundu.

Der Spiegel" dergisi, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu teröristlerin,  Federal Meclis binasında katliam yapmayı planladığını yazmıştı. Tagesspiegel gazetesi de söz konusu Türk'ün, Afganistan'da 2008 yılında 2 Amerikan askerinin  ve 2 Afganlının öldüğü intihar saldırısını gerçekleştiren Cüneyt Çiftçi'nin  arkadaşı olduğunu iddia etmişti.

Mustafa Karakuş / Hürriyet



Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs