En Sıcak Konular

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dava

25 Kasım 2010 13:14 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın 29 Eylül'de düzenlediği ihalenin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın 29 Eylül'de yaptığı ihalede yolsuzluk olduğu iddiasıyla, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Mahkeme çıkışında basın açıklaması yapan Şimşek, "Bu ihale ile Şehir Hatları, İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş adıyla, belediye iştiraklerinden Kiptaş, İspark, Belbim, Ulaşım A.Ş ve İston'un ortak olduğu ve 5 milyon TL sermaye ile kurulan Şehir Hatları A.Ş'ye devredildi. İhale ile 32 şehir hatları vapuru, 3 yolcu motoru, 1 römorkör, 2 hizmet motoru, 1 yakıt gemisi 7 yüzer iskele olmak üzere toplam 46 deniz vasıtası bulunuyor. Bunlara ek olarak 49 adet iskele ve terminal ile Haliç Tersanesi'nin 30 yıl intifa hakkı karşılığında işletilmesi için, yıllık belirlenen muhammen yıllık 400 bin TL bedel belirlendi. Dikkatinizi çekerim, toplam 96 parça 30 yıllığını ihale ediliyor. Paket halinde ve bunlar için belirlenen yıllık muhammen bedel yalnızca 400 bin lira" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihaleyi gizleyerek yaptığını öne süren Şimşek, "İhaleyi kamuoyundan saklayarak, kaçırarak yapıyorlar. Bunun üzerine bugün dilekçesini verdiğimiz konu; ihalenin yürütmeyi durdurma istemli olarak iptal davasıdır." şeklinde konuştu.

İhaleden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunu aktaran Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İhalede rekabet ilkesi, saydamlık ilkesi, kamuya açıklık ilkesi kamunun denetim ilkesi ihlal edilmiştir. Ayrıca ihalenin başından ve ihalenin yapılmasından sonraki tüm ilan işlemleri usulüne uygun yapılmamıştır. Bu ilan ve ihalenin sonuçları İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından bir görev olarak yüklenildiği halde bu görevin gereklerinin yerine getirilmemiş olması nedeniyle sorumlu bulunmaktadır. Topbaş'ın bu eylemi İhale Kanunu'nun 60. maddesi uyarınca soruşturmayı gerektirmektedir. Bu sebeple cumhuriyet başsavcılıklarını göreve davet ediyorum." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs