En Sıcak Konular

AB'ye kabul edilmesi Türkiye için felaket olur

25 Kasım 2010 11:29 tsi
Türkleri radikalleştirmek...

Euro üzerinde son zamanlarda yapılan hataların neden olduğu acı gelişmeler açıkça gösterdi ki, Avrupa’daki ülkelerin bir diğerinin sonunu getirmesi oldukça kolay. Brüksel’deki liderlerimiz ise halen Türkiye’yi AB’ye almaya çalışıyor.

Türkiye’nin üyeliğine karşı çıkan ülkelerin birçoğu, Ankara’nın birliğe kabul edilmesi halinde göçmenlere açılacak kapıların neden olacağı olumsuz etkilerden bahsederken, Türkiye’nin göreceği zararı itiraf etmekten çekiniyor.

Bugün Türkiye’nin Müslüman dünyasının en başarılı ülkesi haline gelmesini sağlayan şey, Mustafa Kemal Atatürk’ün olağanüstü dehasıydı. Laiklik Türklere büyük faydalar getirdi. Ancak bugün muhafazakar bir toplum görüntüsü çizen Türklere İslam kılavuzluk ediyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), utanç verici bir şekilde Avrupa’daki tutukluların oy hakkı için bizi eleştiriyor. Mahkemeye boyun eğilmesi, AB’ye üyelik için bir şart oluşturuyor. Peki mahkemenin Türk kültürü ve Türkiye’nin usullerine karışması Türk toplumu içinde nasıl bir görüş oluştururdu? Bana kalırsa bu durumda birçok Türk radikalleşir ve aşırı radikalci militanlara dönüşebilir.

El Kaide’nin bundan çok memnun olacağına şüphe yok, ancak böyle bir sonuç Batı ve Orta Avrupa’nın gerçekten istediği şey mi?

Bu yazı, İngiltere eski başbakanı Margaret Thatcher'ın hükümetinde görev yapmış Norman Tebbit'in "Allowing Turkey into the EU would be disastrous for that proud nation" başlıklı makalesinden Hürriyet tarafından derlenmiştir.



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs