'sivil darbe' yanıtı | " /> 'sivil darbe' yanıtı | "/>

En Sıcak Konular

Şahin'den CHP'ye 'sivil darbe' yanıtı

25 Kasım 2010 11:21 tsi
Şahin'den CHP'ye 'sivil darbe' yanıtı     
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un üç generalin açığa alınmasıyla ilgili olarak ''sivil darbe'' demesine yanıt verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP'li Kemal Anadol'un üç generalin görevden alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirerek, sivil iradenin darbe yapmayacağını, sivillerin seçim yaptığını vurguladı.

Hayatını kaybeden eski milletvekili Muammer Baykan için TBMM'de düzenlenen törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Şahin, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bakanlar tarafından üç generalin açığa alınmasıyla ilgili olarak Antalya'da kısa bir açıklama yaptığını hatırlatarak, söyleyecek yeni bir şeyi olmadığını kaydetti. İlgili yasaların sayın bakanlara vermiş olduğu yetki çerçevesinde bir uygulama yapıldığının anlaşıldığını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Yasalar sınırları içerisinde olduğu kanaatindeyim ama kamuoyunda dikkati çekmesinin nedeni, bu yasal düzenlemenin, yani 65. maddenin ilk kez uygulanıyor olmasıdır. Tabii, siyasi partilerimizin değerlendirmeleri kendi takdirleridir. Ben onlarla ilgili, Meclis başkanı olarak bir şey söyleyemem. Partilerimizle bir polemiğe girmek istemem. Ancak sivil irade darbe yapmaz, siviller seçim yaparlar."

Zamanlamaya ilişkin eleştiriler konusunda ise Şahin, bu sorunun, tasarrufta bulunan bakanlara sorulmasını istedi.

Muhalefetin, 'Füze kalkanları konusunda iktidarın Meclisi bilgilendirmediği' yönündeki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine de Şahin, iktidar partisinin muhalefetin bu taleplerini herhalde duyduğunu belirterek, onların değerlendireceğini söyledi.

Gerekli olup olmaması konusunda Şahin, "Benim bu konuda bir şey yapmak gerekmiyor. İç tüzük bu konuda gerekli düzenlemeyi yapmış. Hükümet her zaman parlamentoya bilgi verebilir. Gizli oturum talebi var; bunun da koşulları iç tüzükte belli." diye konuştu.

cihan



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,817 µs