En Sıcak Konular

Obama'nın yeni kartı!

0 0 0000 00:00 tsi
Obama'nın yeni kartı! ABD’de 2008 başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den başkan adaylığı için yarışan Barack Obama yeni bir kart açtı. Bu kart ABD iç politikasına yönelik olsa bile Türkiye ile ilişkileri sarsacak gibi görünüyor. İşte o kart...

ABD’de 2008 başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den başkan adaylığı için yarışan Barack Obama Ermeni soykırımı iddialarına destek verdi. Obama ''Farkında olmayanlar için söylüyorum. Ermeni halkına karşı bir soykırım oldu'' dedi.

Senatör Barack Obama'nın, başkent Washington'da, 100 kadar Illinoisli'ye  hitaben yaptığı kahvaltılı konuşmada, "Ermeni soykırımı" iddialarına da değindiği bildirildi.
 
Pan Armenian internet sitesinde yer alan habere göre, toplantıya katılan Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) Hukuk İşleri Direktörü Raffi Karakasyan ve ANCA Doğu Bölgesi Direktörü Karine Birazyan, Obama'ya ABD Senatosu'na sunulan ve Ermeni iddialarının tanınmasına ilişkin 106 sayılı tasarıya ilişkin tutumunu sordu.
 
Demokrat Partili Obama, "Farkında olmayanlar için söylüyorum, Ermeni halkına karşı bir soykırım oldu. Gördüğümüz, Türk hükümeti ve diğerlerinin yine bunun olduğunu sürekli inkar etmeleridir. Diplomatik olarak bu sorun, acıyan bir nokta durumuna geldi" dedi.
 
"Obama'mın desteğiyle tasarı hızla geçecektir"
 
Toplantının ardından açıklama yapan ANCA Doğu Bölgesi Direktörü Birazyan, "Illinois'teki Ermeni asıllı Amerikalılar ve ABD'deki tüm Ermeniler, senatör Obama'nın, 106 sayılı Ermeni tasarısının destekçileri arasında yer almasını bekliyor" ifadelerini kullandı.
 
"Obama'nın, soykırımın tanınmasına ilişkin tutumu çok onurlu bir tutum" diyen Birazyan "ABD Senatosu Dış ilişkiler Komitesi'nin bir üyesi olarak bu tasarıya Obama'nın desteği, senato genel kurulundan bu tasarının çabuk bir biçimde geçmesini garanti edecektir" yorumunu yaptı.

CNNTurk



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,710 µs