En Sıcak Konular

Meclis'in çalışma mesaisi arttırıldı

24 Kasım 2010 19:22 tsi
TBMM Genel Kurulu 10 Aralık tarihine kadar cuma günleri de çalışacak. Meclisin günlük çalışma saatleri de artırıldı.

AK Parti'nin grup önerisi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Buna göre, Genel Kurul bugün saat 23.00'e kadar çalışacak. Genel Kurul, 25 Kasım, 1, 2, 8 ve 9 Aralık tarihlerinde 13.00-23.00, 30 Kasım ve 7 Aralık birleşimlerinde ise 15.00-23.00 saatleri arasında mesai yapacak. Genel Kurul, 10 Aralık tarihine kadar cuma günleri de çalışacak. Buna göre, 26 Kasım, 3 ve 10 Aralık Cuma günleri 14.00-23.00 saatleri arasında çalışmalar devam edecek.

Öneri üzerine konuşan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, dün Danışma Kurulu önerisiyle çalışma saatlerinin ortak olarak belirlendiğini anımsatarak, yeni düzenlemeye neden ihtiyaç duyulduğunu sordu. Şandır, ''Sanırım Sayın Başbakanın talimatıyla alınmış bir karar'' dedi.

Muhalefetin onayı alınmadan çalışma gün ve saat sayısının artırılmasının doğru olmadığını belirten Şandır, muhalefetin grup önerileri ile çalışma saati kaybı olacağını, dolayısıyla yeni takvimin yararının olmayacağını söyledi.

Şandır, ''Çalışalım, ama buna birlikte karar verelim. Oluşturduğumuz mutabakatı çiğnemeyin. Dayatma yapmaya hakkınız yok'' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, grup önerilerinden dolayı Mecliste fazla mesafe alınamadığını, gündemde bekleyen tasarı ve tekliflerin görüşülemediğini, bu nedenle çalışma saatlerinin uzatılmasını önermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Gündemde bekleyen Türk Ticaret Kanunu ile Borçlar Kanunu tasarıları ile ilgili muhalefetin itirazlarını değerlendirmek ve mutabakat sağlamak için 3 kez komisyon kurulduğunu hatırlatan Bozdağ, ''Bu yasalar çıkmadıysa MHP'nin tavrı nedeniyle çıkmadı'' dedi. Bozdağ, yeniden bir komisyon kurulabileceğini, kendilerinin buna hazır olduğunu kaydetti.

Bunun üzerine söz alan Şandır, Bozdağ'ın söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını, söz konusu yasaların çıkması için daha önce defalarca kendilerinin teklifte bulunduğunu, aslında yasaların çıkmasını AK Parti'nin engellediğini, bu yasaları seçim yatırımı olarak kullanmak istediğini ileri sürdü.

Konuşmaların ardından AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi.

Bu arada, CHP'nin kamyoncuların sorunlarının araştırılmasına ilişkin önergenin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.
 
zaman




Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,234 µs