Katile katil diyeceğiz | " /> Katile katil diyeceğiz | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan İsrail'e: Katile katil diyeceğiz

24 Kasım 2010 18:41 tsi
Erdoğan'dan İsrail'e: Katile katil diyeceğiz Lübnan'a gerçekleştirdiği ziyarette Türkmen köyü Attar'a da giden Başbakan Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İsrail'e yüklendi.

Erdoğan, köy meydanında toplanan binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmasında İsrail için "Biz barış diyeceğiz, adalet diyeceğiz, biz uluslararası hukuk diyeceğiz ve biz gerektiğinde katile katil diyecek, katilden bütün yaptıklarının hesabını da Allah'ın izniyle soracağız." diye konuştu. Bölgede barış olması halinde bölgenin kazanacağı gibi İsrail'in de kazanacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu bölgede savaş olursa, çatışma olursa bundan bölge insanı zarar gördüğü kadar kendi vatandaşları da zarar görür. Onun için İsrail hükümetini bir kez daha hatalarından dönmeye, özür dilemeye, hem böğle halkı için hem de kendisi için barışa gelmeye davet ediyoruz." dedi.

Erdoğan, adeta bir miting havasında yaptığı konuşmasının başında Türkiye ve Lübnan, Türkiye ve bölge ülkeleri arasında son yıllarda artan işbirliği ve dayanışmaya değindi. Lübnan ve Türkiye arasındaki dayanışmaya Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin de destek verdiğini kaydeden Erdoğan, iki ülke arasında bunu daha da güçlendiren anlaşmalar imzalanacağını bildirdi.

LÜBNAN'DAKİ ACILARI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİK

Bölge halkları arasındaki kardeşliğin "asırlara dayalı olduğunu ve bölge halkları arasındaki kardeşliği kimse bozamayacağını" ifade eden Başbakan Erdoğan, "Lübnan'da yakın tarihte yaşanan acıları biz de yüreğimizde hissettik. Beyrut kuşatma altındayken bizler adeta kendimizi kuşatılmış hissettik. Şatilla'da dökülen kanlar bütün bölgeyi olduğu kadar bizleri de rencide etti. Refik Hariri şehit edildiğinde acısını bizler de yaşadık. Lübnan'a acımasızca yağan bombalar, insanlık dışı saldırılar bizim de yüreğimizi sızlattı. Biz nasıl Lübnan'ın acılarını yüreğimizde hissettiysek ben eminim Lübnanlılar da Akdeniz'in ortasında Mavi Marmara'da şehit edilen 9 Türkün acısını yüreğinde hissetti." şeklinde konuştu.

Türkiye olarak Kabil, Bağdat, Darfur, Lefkoşa, Karabağ dediklerinde birilerinin çıkıp meseleyi farklı yerlere çekmeye çalıştığını dile getiren Erdoğan, "Biz insanlığımızın gereği olarak sesimizi yükseltiyoruz, vicdanımızın sesine kulak veriyoruz. Haksızlık karşısında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ardından İsrail'e yüklenen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Akdeniz'de korsanlık yapanlara, masum sivilleri ve çocukları katledenlere karşı hakkı savunmaya devam edeceğiz. Bizler insanlık adına, vicdan adına, masum yavrular adına Kudüs demeye, Gazze demeye, Beyrut demeye devam edeceğiz. Biz barış diyeceğiz, adalet diyeceğiz, biz uluslararası hukuk diyeceğiz ve biz gerektiğinde katile katil diyecek, katilden bütün yaptıklarının hesabını da Allah'ın izniyle soracağız.Bundan kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın."

Lübnan sınırları içinde yaşamı olan Hacı Bektaşi Veli'nin "bir olalım iri olalım, diri olalım" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Hak ve adalet için diri ve iri olacağız." diye kaydetti.

Konuşmasında İsrail yönetimini de seslenen Erdoğan, "İsrail hükümeti artık şunu görmek zorunda. Bu bölgede barış olursa bölge kazandığı kadar kendisi de kazanır. Bu bölgede savaş olursa, çatışma olursa bundan bölge insanı zarar gördüğü kadar kendi vatandaşları da zarar görür. Onun için İsrail hükümetini bir kez daha hatalarından dönmeye, özür dilemeye, hem böğle halkı için hem de kendisi için barışa gelmeye davet ediyoruz. İsrail'in bölgeyi de dünyayı da ateşe atacak provokatif faaliyetleri biran önce durdurmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail konusunda dünya kamuoyuna da çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, "Tüm dünyanın da dünya kamuoyunun da kalıcı barışı için elini yüreğine koyup adaletten hukuktan yana tavır almasını istiyoruz. Biz sadece barış istiyoruz, huzur ve adalet istiyoruz." dedi.

Ardından Erdoğan'a eşlik eden bakanlar tek tek kalabalığa tanıtıldı. Erdoğan, Akkar köyünde ayrıca burada Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi tarafından inşa edilen bir okulun açılışını yaptı.
 
cihan




Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,984 µs