En Sıcak Konular

"Özal gibi Cumhurbaşkanı istiyoruz!"

0 0 0000 00:00 tsi
ANkara dün tarihi günlerinden birisini daha yaşadı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ölümünün yıl dönümünde vatandaşlar tarafından anıldı. Anma sırasında vatandaşlar nasıl bir cumhurbaşkanı istediklerini anlattı.

Ankara, dün tarihî günlerinden birini yaşadı. Türkiye'nin dör bir tarafından gelen vatandaşlar, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anmak için başkentte buluştu.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından Kocatepe'de okutulan mevlide, emniyetin verdiği bilgiye göre 150 bin vatandaş katıldı. Kocatepe Camii'nin içine ve avlusuna sığmayan vatandaşlar, civardaki sokak ve caddelere taştı.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin düzenlemiş olduğu ödül törenine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün olduğu gibi bugün de Meclis'in sivil-dindar ve demokrat bir cumhurbaşkanı seçmesine engel olmak isteyenlerin bulunduğunu belirtti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 14. ölüm yıldönümü sebebi ile Kocatepe Camii'nde düzenlenen mevlit töreninde büyük bir kalabalık vardı. Cami avlusunu hıncahınç dolduran kalabalık, çevre yollar ve ara sokaklara taştı.

İnsanlar sabahın erken saatlerinden itibaren Kocatepe Camii'ne aktı. Camiyi avlusuyla birlikte hıncahınç dolduran kalabalık, çevre yollar ve ara sokaklara taştı. Turgut Özal Hamle ve Düşünce Derneği tarafından Özal'ın 14. ölüm yıldönümü nedeniyle organize edilen mevlide, vatandaşların yanı sıra siyasiler de yoğun ilgi gösterdi. Mevlide, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, DYP Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Anavatan Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, Saadet Partisi Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, çok sayıda vekil ve eski bakan katıldı. Mevlit sonrası Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin ödül törenine katılan Bülent Arınç, konuşmasında Turgut Özal'ın değerinin zaman içersinde daha da anlaşıldığına dikkat çekti. Bugünkü Köşk seçimi öncesi yaşananlarla Özal dönemi arasında büyük benzerliklerin olduğunu söyleyen Meclis Başkanı, demokrat ve dindar bir insanı cumhurbaşkanı görmek istemeyenlerin suni olarak 'rejim tehlikede' söylentileri çıkarttığını vurguladı. Bülent Arınç, Kocatepe'deki etkinlikle önceki gün Cumhuriyet Mitingi'ne nazire olmadığını ve arasında bir bağ kurulmaması gerektiğini ifade etti.

Özal'ın ölümünün 14. yıldönümü için okutulan mevlit saat 11.00'de başladı. Camiye gelenlere kırmızı güller dağıtıldı. Öğle namazını caminin avlusunda kılanlardan bazılarının kalabalık nedeniyle birbirinin üzerine secde ettiği, bayanlar başta olmak üzere ayakta kalan bazı kişilerin de öğle namazını kılamadığı görüldü. Mevlide katılan TBMM Başkanı Arınç, kendisinin de vatandaşlarla birlikte Özal'a dua edeceğini söyledi. Arınç'a camiye gelişi ve ayrılışı sırasında kalabalık tarafından alkışlı tezahürat yapıldı ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atıldı. Mevlidin ardından öğle namazı, sonrasında ise iki emekli askerin cenaze namazı kılındı. Bülent Arınç başta olmak üzere mevlide katılanlar emekli Piyade Yüzbaşı Halit Yener ile emekli Piyade Kıdemli Albay İsmet Şahin için saf tuttu.

Türkiye'de zihniyet devrimi yapan merhuma vefa borcunu ödemek için Kocatepe'ye koşanlar, "Özal gibi bir cumhurbaşkanı istiyoruz" mesajı verdi. Görüşler şöyle:

Mehmet Keçeciler: (Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı): Uzun yıllar onunla birlikte omuz omuza ülkemize, memleketimize ve değerli milletimize hizmet verdik. Rahmetli, son asrın yetiştirdiği en önemli devlet adamlarımızdan birisidir. Kendisinin bu memlekete çok önemli hizmetleri var. Türkiye'nin geri kalmışlık kaderini değiştiren, çağı yakalamasına, muasır medeniyete ulaşmasına önemli katkıları bulunan nadir devlet adamlarımızdan bir tanesidir. Allah ruhunu cennette bizimle cem eyler diye dua ediyorum."

Necati Çetinkaya (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı): Özal ayrım yapmadan herkesi seven bir gönül eriydi. Özal'ın ülkeye en büyük hizmeti insanların ufkunu açması oldu. Ülkeyi dar ufuklardan kurtardı. Pencereyi sonuna kadar açtı. Ülke insanına yeni ufuklar gösterdi. İşadamlarını peşine takıp ülke ülke gezdirdi. Herkesi kucaklamak için, bağrına basmak için çırpındı durdu. Bu kalabalık bunu başardığını gösteriyor.

Saffet Arıkan Bedük (DYP Genel Başkan Yardımcısı): Yüreğinde vatan, ülke, insan sevgisi vardı. Gerçek milliyetçi, gerçek halk adamıydı. Bu kalabalık, milletin onu büyük bir özlemle aradığını gösteriyor.

Ertan Yülek (Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı): O, halkın inançlarına saygılı bir cumhurbaşkanıydı. Bugün bu insanları buraya toplayan, halkın inançlarına hizmet etmiş olmasıdır.

Yavuz Kaya (Gaziantep): İnsanlar Özal'ı ve devlet adamlığını unutmadı. Bugün buraya Türkiye'nin dört bir yanından on binlerce insanın gelmesinin nedeni. Milletine samimi bir şekilde hizmet eden devlet adamının hayırla yâd edildiğinin bir göstergesi. Bu bence yeni seçilecek cumhurbaşkanı için de bir mesaj bu topluluk. Biz herkesi kucaklayan, herkesin kabul edebileceği bir cumhurbaşkanı istiyoruz.

Ramazan Akbalık (İzmir): Özal gibi bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Özal'ı unutmadık, unutmayacağız. Mevlide katılım da bu sevgiyi ve unutulmayacağını gösteriyor.

Mehmet Halit Erel (İstanbul): Ben Özal döneminde ticarete başladım. Bize ihracatı ve ithalatı o öğretti, teknolojiyi onun döneminde gördük. Bize çağ atlattı. Yeni seçilecek cumhurbaşkanının da Özal gibi halkın içinden çıkıp halkın dertlerini bilen bir insan olmasını istiyorum.

Numan Öztürk (Yozgat): Mevlide katılmak bizim için bir vefa borcuydu. Merhum Özal, karanlık bir çağı kapatıp aydınlık bir çağa geçmemize vesile oldu. Yeni cumhurbaşkanının da milletin duygu ve düşüncelerini iyi analiz edebilen, milletin örf, âdet, inançlarına ve kültürüne saygı gösteren, dindara mesafeli olmayan, kısacası Özal gibi biri olmasını istiyorum.

Garand Diarra (Ankara): Türkiye'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okuyorum. Mali'deki Türk okullarında öğrenim gördüm. Merhum Turgut Özal'a şükran duygularımı dile getirmek için buradayım.

Seyfi Genç (Bursa): Kalp ve şeker hastasıyım; buna rağmen koşarak geldim. Turgut Özal, Türkiye'yi dünyaya tanıtan bir isimdi.

Hatice Demirci (Çubuk): Özal'a şükranlarımızı sunmak için buradayım.

Özlem Koşar (Kreş müdürü): 14 yıl önce Turgut Özal öldüğünde yasını hepimiz hatırlıyoruz. Allah rahmet etsin.

Samanyolu



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,671 µs