En Sıcak Konular

Mustafa Koç'un sözleri TÜSİAD'ı şaşırttı

24 Kasım 2010 13:27 tsi
Mustafa Koç'un sözleri TÜSİAD'ı şaşırttı

'İktidara IMF'ten kredi alması adına baskı yaptık. Bunun doğru olmadığını bugün gayet iyi görüyoruz' sözlerine bakın TÜSİAD nasıl tepki verdi...

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mustafa Koç'un "Ekonomik krizin etkilerinin derinleştiği dönemde iktidara IMF'ten kredi alması adına baskı yaptık. Bunun doğru olmadığını bugün gayet iyi görüyoruz." yönündeki ifadeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından memnuniyetle karşılandı.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ise kriz döneminde iktidara IMF'den kredi alınması adına baskı yapmadıklarını, stand-by anlaşması imzalanmasını talep ettiklerini belirterek, "Sayın Mustafa Koç'un beyanatlarını bilmiyorum. Ancak biz o günkü konjonktür itibari ile bu önerimizin ardında duruyoruz." dedi.

World Energy Outlook 2010 Tanıtım Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Koç'un bugün medyaya yansıyan açıklamalarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bugünkü ekonomik tabloda iktidarın sunduğu siyasi istikrar önemlidir. Bu esnaf ve çiftçi adına bir kazançtır. Türkiye'nin derinliği itibari ile ayaklarının üstünde durması, bırakın bunu koşacak hale gelmesi IMF'siz yürümesi takdire değerdir. Burada ana moderatör kuşku yok ki siyasi istikrardır.

Sayın Mustafa Koç'un açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Ekonomide görülen iyileşmenin devamlılığı olacak ve iktidarımız bundan böyle daha kucaklayıcı bir tavır, bir yapı içinde olacaktır."

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ise ekonomik krizin derinleştiği zaman diliminde IMF'den kredi alınması adına iktidara baskı yapmadıklarını, yalnızca stand-by anlaşması imzalanmasını savunduklarını kaydetti. Boyner, "Türkiye'nin işi kolaylaşsın diye biz bu anlaşmanın olmasını istedik. Malum krizde ülkemiz önemli ölçüde küçüldü fakat daha sonra hızla büyüdü. O günkü konjonktür itibari ile stand-by önerimizin ardında duruyoruz." dedi.

"BORÇ YAPILANDIRMASI TARIMSAL SULAMAYI KAPSIYOR"

Enerji Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin, "Vergi affı tarımsal sulamayı da kapsıyor mu?" sorusuna, "Yapılandırma vatandaşın hangi kademede olursa olsun ister esnaf olsun, ister çiftçi olsun tüm kesimleri ilgilendiriyor. Pek çok kalemle yakından alakalı olan borç yapılandırmasının dışında enerji de kalamaz, tabii. Tarımsal sulamayı da bu kapsamda görmek gerekiyor." diye cevap verdi.

Yıldız, enerji yatırımlarının çevresel etkilerine yönelik sorulara, "Enerji yatırımlarının devamlılığı önemli. Türkiye'nin su kaynaklarından yararlanması doğrudur, yerindedir. Burada deyim yerindeyse vahşi girişleri önlemek bize düşer. Biz yerli kaynaklar kullanmalı, ondan fazlasıyla yararlanmalıyız. Jeotermal enerji bu noktada değerlidir. Usul yanlışlıkları varsa bunlar da giderilmelidir." diye cevapladı. Rüzgarda fiyat artışı olacak mı?" sorusuna da şu karşılığı verdi:

"Rüzgarla ilgili işin ortasında ya da sonunda değiliz. İşin henüz başındayız. Yatırımların süratlendirilmesi gerekiyor, bu muhakkak. Ama yasal bir boşluğun da olmadığı bilinmeli. Yatırımcıları teşvik edecek fiyatlar uyguluyoruz, onların önünü açmayı hedefliyoruz." Kore ile nükleer enerji konusunda anlaşmaya varılamadığının aktarılması üzerine de Yıldız, " Her ülke ile anlaşacağız diye bir şey yok. Uygun teklifleri alırız, uygun olmayanları almayız. Türkiye'nin menfaatlerine uygun davranmak önemli, bizim için." diye konuştu.

cihan




Bu haber 1,695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,947 µs