En Sıcak Konular

Gül'e saygısızlığa sert tepki: Facia!

24 Kasım 2010 12:29 tsi
Mehmet Veysi Ağar'ın Lizbon'a giden Cumhurbaşkanı Gül'ü karşılamaması tepki aldı.

DYP eski Denizli Milletvekili Mustafa Kemal Aykurt, Hava Korgeneral Ağar'ın yabancı bir memlekette cumhurbaşkanını karşılamama eylemiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saygınlığını zedelediğini ve derhal emekliye sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Aykurt, "Bu olay bir kelimeyle faciadır. Terbiye hudutlarını aşmamak için zorluyorum kendimi. Bu komutanın eylemi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saygınlığını zedeler. Bu şahıs, bu hareketi yapmakla yalnız cumhurbaşkanına yönelik bir saygısızlık yapmıyor. Aynı zamanda mensup olduğu ve Türk milletinin çok sevdiği göz bebeği olarak telakki ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılmış ağır hakarettir." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saygınlığının müşterek, vazgeçilemeyecek bir değer olduğunu ifade eden Aykurt, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saygınlığı yere düşmemelidir. Münakaşa edilir hala gelmemelidir. Bu komutanın niyeti belli. Yaptığı iş yad ellerde, yabancı memlekette Türkiye'ye bakış tarzını zedeleyen ve demokratik anlayışı inkar eden bir eylemdir. Buradan anlaşılıyor ki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bazı unsurları hala içine sindirememiş seçilmişlere karşı mücadele zannettiği bu terbiyesiz davranışları sürdürmeye devam ediyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, anayasaya göre başkomutan olduğuna da dikkat çeken Aykurt, "Karşılamadığınız şahıs bulunduğu makamı işgal etmiş filan değildir. Zorla gelmiş değildir. Anayasanın usullerine göre TBMM iradesine göre seçilmiş bir kimsedir. Sayın cumhurbaşkanı, aynı zamanda başkomutanlık görevini de yapmaktadır. Anayasamızın hükmüne göre, başkomutan olarak da bu komutanın da amiridir. Burada aynı zamanda ceza hukuku bakımından da bu eylem suçtur. Demokratik anlayış bakımından da bu eylem fevkalade ayıptır. Ahlaki bakımdan da çöküntüdür, düşüklüktür. Bu, kahramanlık falan değildir." şeklinde konuştu.

Korgeneral Ağar'ın tavrının hükümetle birlikte bütün siyasi partileri de ilgilendirdiğini kaydeden Aykurt, "Bu olay demokrasiye karşı bir tavırdır. Bir duruştur. Burada yapılması gereken şu; bu askerin derhal emekliye sevk edilmesi lazım. Aynı zamanda bütün siyasi partilerimizin bu olay karşısında müşterek tavır takınmaları lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin NATO nezdindeki askeri temsilcisi Hava Korgeneral Ağar'ın, zirve için Lizbon'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşılamadığı gibi "karşılayacak mıyız?" diye sorulunca da "Ne karşılaması, zaten karısını da alıp gelmiş." dediği öne sürülüyor.

cihan



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs