En Sıcak Konular

Ülkemizin sanal mutluluğu: Ekonomik istikrar

0 0 0000 00:00 tsi
Ülkemizin sanal mutluluğu: Ekonomik istikrar AKP hükümeti, gerçekten ekonomik refah getirdi mi? Yoksa sanal mutluluk yelleri mi başımızda esen? Enflasyon canavarını gerçekten alt ettik mi? Prof. Cihan Dura iyibilgi okurları için kısa ve vurucu bir ekonomi kritiği yapıyor!

AKP hükümetinin ekonomi politikaları hep övgüye değer bulunuyor. Ülkenin ekonomik istikrarı bu hükümetle yakaladığı anlatılıyor. Söylenenlere göre enflasyon hanesi sürekli düşüyor... Piyasalar dalgalanmıyor.... Gerçekten mi?

TUİK verileri doğruları yansıtıyor mu?

Ekonomi uzmanı ve yazarı Prof. Cihan Dura, halka yansıtılan bilgilerin gerçekleri perdelediğini söylüyor. Hükümete bağlı bir kurum olan Türkiye İstatistik Kurumu'nun son günlerde yayınladığı enflasyon oranlarına itibar etmediğini belirten Prof. Dura, "Bu istatistiklerde yansıtılan enflasyon oranında oynanıp oynanmadığına dair şüpheleri olduğunu ve güvenmediğini aktarıyor. "Çünkü" diyor, "Buzdağı'nın alt tarafı hiç de öyle görünmüyor bana bir uzman olarak..."

Buzdağının görünmeyen kısmında ne var?

Buzdağının görünmeyen kısmını anlatıyor: "İç borçlarımız ve dış borçlarımız hızla yükseliyor. Dış borç stoku artıyor. Faiz ödemeleri ve faiz oranları önü alınamaz bir şekil de yükseliyor." "Dur durak bilmeden yapılan özelleştirmeler, devleti ve ülkeyi milli servetten gitgide uzaklaştırıyor." diyerek konuşmasını sürdüren Prof. Cihan Dura, bununla beraber yabancı ekonominin, ülke ekonomisindeki karar alma yetkisinin arttığına ve bunun da ülke için büyük bir tehdit oluşturduğuna işaret ediyor.

Amerikalı zenginin sözü herşeyi özetliyor...

Amerikalı bir zenginin söylediği "Bana bir ülkenin parasını verin, ülkenin yönetiminde kimin olduğu, kanunları önemli değil" sözünü hatırlatan Prof. Dura, "Para kimdeyse güçlü olan odur. Şu anda menkul piyasamızda yabancıların payı yüzde 70. Şu anda piyasalar durgun görünüyor. Çünkü yabancılar bunu istiyor. Fakat, ülkenin siyasi yönetimden memnun olmadıkları taktirde siyaset için büyük bir baskı oluşturabilecek güce sahip oldukları da inkar edilemez." şeklinde konuşuyor. Özelleştirmelerin ve milli servetteki yabancı payının daha da gelecek dönemde daha da artacağına dikkat çeken Prof. Cihan Dura, "Ülkede satılacak kurum bitmez. Artık, ormanlar ve yollar satışa çıkıyor. Bu satışlara rağmen ülke ABD ve IMF'ye daha da yaslanıyor. Bu bile ülke ekonomisinin içler acısı durumunu ve sanal ekonomik refahı özetliyor." diyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,470 µs