iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Kore'yi Orta Doğu'ya bağladılar!

24 Kasım 2010 12:01 tsi
Kore'yi Orta Doğu'ya bağladılar! Kore'deki çatışma, birilerinin iştahını kabartmışa benziyor...iyibilgi özel

Debkafiles, Türk basınının yakından takip ettiği bir site. İsrail menşeili bu haber sitesi, özellikle İsrail gizli servisi Mossad ile olan yakın ilişkisi ile biliniyor. Orta Doğu ve Türkiye konusunda yakından takip ettiğimiz kaynaklardan biri...

Dün akşam yayınladıkları bir haber, alışık olduğumuz coğrafyanın dışında bir idda barındırıyordu içinde. Genellikle Orta Doğu coğrafyası üzerine analiz yayınlayan Debkafile, bu sefer çok daha uzak bir coğrafyayı mercek altına almıştı. Merakımızı uyandıran bu makaleyi sizler için inceledik. Ve ilginç bir bağlantıya rastladık.

Bildiğiniz üzere dün sabah saatlerinde Kuzey ile Güney Kore arasında kısa süreli ama çok ciddi bir çatışma yaşandı. Bütün dünya gündemi, yeni bir savaş ihtimaline kitlendi. Şimdilik en kötü senaryo gerçekleşmemiş durumda. Ancak Debka'nın yayınladığı ve başka hiçbir kaynakta görmediğimiz bir iddia, savaş tehlikesinin geçmediğini gösteriyor.

Debka'nın dün yaşanan Kore gerginliğini işlediği makalesinde ilgimizi çeken söz konusu iddia şu:

Japonya Başbakanı Naoto Kan, ABD Başkanı Barack Obama'yı arayarak derhal Kuzey Kore'ye karşı ortak askeri bir hareket yapılmasını ya da bölgedeki müttefiklere ait askeri gücün arttırılmasını talep etmiş. Kan'ın ikinci isteği ise BM Güvenlik Konseyi'nin acil şekilde toplanmasıymış. Japonya Başbakanı, Kuzey Kore'nin bu saldırılarına askeri bir karşılık verilmesi gerektiğinde ısrarlıymış ve bu ısrarını Obama'ya belirtmiş.

Debkafile'ın askeri kaynaklarına göre, Kuzey Kore'nin saldırıları "karşılıksız" kalırsa, Güney Kore'yi vurmaya devam edebilirmiş. Yani Japonya üzerinden, Kuzey Kore'nin cezalandırılmasını gündeme getiriyor. Bunun dışında aynı makalede Obama'ya karşı da alttan alta bir eleştiri var. Keza Obama, Japonya Başbakanı'nın dediklerini yapmaz ve Güney Kore'ye olan askeri desteğini açık açık göstermezse, Orta Doğu ve Basra Körfezi'nde de durum karışabilirmiş.

Debka'nın Japonya'nın şahin tutumu ile ilgili ortaya attığı iddialar, dediğimiz gibi henüz başka bir kaynak tarafından tekrarlanmadı. Ancak bu iddianın yalan olduğunu göstermez.

Burada esas dikkat çeken nokta, dünyanın bir ucunda yaşanan gerginliğin, Orta Doğu'ya nasıl taşınabildiği. Japonya'nın sert çıkışına karşılık, Obama yönetiminin eleştirildiği bu makale, İsrail'in ABD yönetimine karşı yeni bir eleştiri kampanyasının başlangıcı olabilir mi?

Göreceğiz...

www.iyibilgi.com özel

Debkafile'ın sözkonusu makalesi için buraya tıklayınız



Bu haber 1,587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,403 µs